Windows Ses Bitiş Noktası Oluşturucu Yüksekı CPU Kullanımı

solid10

Kilopat
Merhabalar. Bilgisayarım yaklaşık 1 senelik. Bilgisayarı aldığımdan beridir oyun oynarken bir anda Windows Ses Bitiş Noktası Oluşturucu ve Windows Ses adlı 2 hizmet bilgisayarımın CPU sunu aşırı fazla bir şekilde kullanıyor. Tabii oyundayken biranda 1FPS'lere düşünce bu anlaşılabiliyor. Boştayken bile %70-80 arası kullanıyor. Ses sürücüsünü güncellemeyi denedim, Realtek HD Audio'yu yükleyince devamlı olarak ne olduğu belirsiz bir hatayı spamlıyor ve çok garip bir şekilde jack girişli kulaklığımı takınca sadece cızırtı sesi geliyor, mikrofonu da çalışmıyor. (Telefonda Sorunsuz)Yani anlayacağınız bilgisayarda çok garip bir problem var CPU ve ses konusunda. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir ve ne önerirsiniz?
Ekran Görüntüsü (2).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu hala çözemedim. Bazen 5 ay hiç olmuyor bu sorun, bazen ortaya çıkıyor. Sorun acaba Anakart'ın ses kartında mı diye düşünüyorum. Çünkü jack girişli olan herhangi bir kulaklıkta bile sadece cızırtı sesi geliyor. Uzun zamandır böyle bir problem yoktu, şimdi yine baş gösterdi.

Ben de aynı sorunla muzdaribim. Ses Bitiş Noktası sistem boştayken bile yüzde 20'lere 30'lara çıkıyor. Çözüm bulabilen varsa lütfen yazsın artık sık sık ekran donmalarından gına geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı