Windows sıfırlamak zararlı veya riskli midir?

Sizin başınıza geleceğini sanmıyorum ama benim başıma geldi Windows klavye ve mouse sürücüsü de sildi. Yani lisansınız Retail mi?
Siz yine de bir Windows USB'si oluşturun.
Key olarak ne olduğunu bilmiyorum. Sanırım farklı bir şey yapmıştım. Ama yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve Windows etkinleştir yazısı hala gözükmedi. Bu yüzden bu Windows’u kaybetmek istemiyorum.
Sıfırlama ve format ikisi de temiz Windows kuruyor.
Temiz Windows kurması eskisini tamamı ile silip yenisini kurması mı?

Windows 10 ürün anahtarı öğrenme yöntemlerinden biri de bilgisayarınızda bir komut dosyası oluşturmaktır. Techspot tarafından hazırlanan buradaki Komut Dosyası metnini açın. Ardından boş bir Not Defteri sayfası açarak bu metni yapıştırın.

Metni yapıştırdığınız dosyayı Farklı Kaydet butonu ile .vbs uzantılı olarak bilgisayarınıza kaydedin. Kaydedilen dosyayı çift tıklayarak açtığınız zaman Windows 10 ürün anahtarı bilgilerinizi göreceksiniz. Dilerseniz bu dosyayı metin belgesi olarak dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
Key olarak ne olduğunu bilmiyorum. Sanırım farklı bir şey yapmıştım. Ama yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve Windows etkinleştir yazısı hala gözükmedi. Bu yüzden bu Windows'u kaybetmek istemiyorum.

Temiz Windows kurması eskisini tamamı ile silip yenisini kurması mı?

Format atmanın avantajı bir diske 2 Windows kurabiliyorsunuz yani bizim tabirimizle Dualboot.

Windowsun kendi içinden sıfırlama en sorunlu sıfırlama yöntemidir. Verilerinizi harici bir diske yedekleyip format atın. Sıfırlama yöntemi önerilmemektedir. En iyisi temiz kurulum yapmanız. Sıfırlama işleminde oluşan sorunlar için ufak bir araştırma yapmanız yeterlidir.

Windowsun kendi içinden sıfırlama en sorunlu sıfırlama yöntemidir. Verilerinizi harici bir diske yedekleyip format atın. Sıfırlama yöntemi önerilmemektedir. En iyisi temiz kurulum yapmanız. Sıfırlama işleminde oluşan sorunlar için ufak bir araştırma yapmanız yeterlidir.
Hocam zaten bir şey yedeklemek istememiş formatlayacak kişi. Bir de ben pek bir hatasını görmedim. En az 10 kez formatlamasını kullandım. Ama evet USB flaş bellek ile çok daha sağlıklı bir format olabiliyor. Ama arkadaş bir USB flaş bellek ile formatlamak istememiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı