Windows SmartScreen Hatası Hakkında Bilgi Edinme

gokan90

Megapat
Daha fazla  
Windows 8 kullanıyorum. Bir uygulama yüklemek istediğimde ''Windows SmartScreen'e şu anda ulaşılamıyor'' diye ileti karşıma çıkıyor. Bunun sebebi nereden kaynaklanmaktadır? Çözümü nedir?

İnternet bağlantısı olmadığında veriyor bu hatayı.

Sisteminizi crack yoluyla mı orijinal lisansla mı lisansladınız?

Crack kullanmadım, orjinal key kullandım. Güvenlik programı olarak bitdefender internet security kullanıyorum. Kampanya ile 6 aylık key vardı onunla kurmuştum. Bitdefenderı kaldırıp , combofix ile bilgisayarı tarattım ve yeniden bitdefenderı kurdum, şu an için sorun düzeldi. Fakat ileride karşılaşırmıyım aklıma takıldı.

Son düzenleme:
Karşılaşmamanızı umuyorum. Antivirüsten kaynayklı olabilir.

Yaklaşık 1.5 yıl önceki soru doğru yanıtlanmadığı için aşağıda yazılanlar aynı sorunla karşılaşacaklar için yararlı olabilir:
Sorun, varsayılan "Windows SmartScreen" ayarlarının değiştirilmiş olmasından kaynaklı:
* "Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > İşlem Merkezi > Windows SmartScreen ayarlarını değiştir" bağlantısını tıklayın;
* Açılan pencerede "Hiçbir şey yapma (Windows SmartScreen'i kapat)"ı seçip "Tamam"a basın.

("Sistem orijinal mi crack'li mi?", "Antivirüsten kaynaklı olabilir" gibi ilgisiz karşı soru ve öneriler kafa karıştırabiledeği için bilmeyince susmak en iyisi...)

@Toba

Kardeşim sanırım bu sorunlardan anlıyorsun sistemim 8.1 ara bölümünü kullanamıyorum ve SmartScreen'e şuan da ulaşılamıyor diye bir hata veriyor. Dediklerini yaptığımda düzelmedi.

"redw...",

Anladığım kadarıyla:
Windows 8.1'in "Başlat > Ara" özelliğini (ve belki de Dosya Gezgini'ndeki "Ara" kutusunu) kullanamıyormuşsun; ek olarak, yukarda söz konusu "SmartScreen" uyarısı da çıkıyormuş ve önleyemiyormuşsun.

Böyle durumlarda Windows'u onarır ya da onartırsan, sorun büyük olasılıkla çözülür; eğer, bilgisayara bulaşmış bir kötücülden kaynaklanmıyorsa. Örneğin, aşağıdaki bağlantıdan indireceğin ücretsiz "Windows Repair" yazılımı bu konuda çok başarılıdır:

http://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip (portable sürüm)

(Bu arada, Windows 8.1'in kendini onarma özelliğini de kullanabilirsin)

Not 1) Bir soruna çözüm aradığın durumlarda yanıt alma şansını arttırmak için sorunu açıklarken, ayrıntı vermeye üşenme!

2) Bundan böyle, yeni bir işletim sistemini kurar kurmaz -yani, henüz taze ve sorunsuzken- yedekleme yap (örneğin, ücretsiz ve Türkçe destekli "Aomei Backupper" ile) ki, çözümsüz bir sorunla karşılaşınca, yedeği geri yükleyip (3~5 dk sürer) kurtul!..

Bilgisayara restart atınca düzeldi nedense anlamadım ama teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…