Windows SSD'de yüklü olmasına rağmen HDD sistemi donduruyor

Emir Ayyıldız

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi Windows'um SSD de kurulu olmasına rağmen bir dosya açtığımda ya da bir oyun açtığımda HDD diski dönmeye başlıyor ve drop, sistemin ara sıra donması bazen de HDD'nin sistemi kilitlemesi gibi sorunlar yaşıyorum. Bunun herhangi bir çözümü var mıdır? Windows Search ve sistem belleği gibi ayarları kapattım. Kapatmama rağmen bir hızlılık fark edemedim sistemim ona rağmen çok yavaş çalışıyor. Sistem olsun oyunlar olsun 9-10 saniyede açılıyor ama Windows'a ve drop gibi sorunlara gelince kafayı yiyor.

SSD: Kingston KC1000 240GB NVMe SSD
HDD. WD Blue 1TB Harddisk

HDD'yi kullanmıyorsanız SATA kablosunu sökerek sistemden bağlantısını kesin, galiba HDD'de bir sorun olduğu için her çalıştığında sistemi kilitliyor. CrystalDiskInfo yükleyip HDD'nin değerlerini atabilir misiniz?

Hocam sorun var mıdır bilmiyorum ama her defasında sistemi kitlemiyor. Mesela SSD de klasör açınca HDD'nin çalıştığını görüyorum ve sesini duyuyorum. Onu yaptıktan sonra 5 10 saniye de anca açılıyor sanki SSD de değil de HDD ile kullanıyormuşum gibi sistemi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-25 184301.png
    61,9 KB · Görüntüleme: 14
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…