Windows sürücü güncelleştirmeleri

Murat34

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar AMD sistem kullanıyorum ve Windows kendisi format sonrası güncellemeleri yaptığında çakışma oluyor eski sürümü yüklüyor.

Format esnasında internet bağlantısını gördükten sonra gerekli sürücüler yükleniyor ekranı geliyor ben bu ekranda interneti kesip devam etsem ve Windows sürücü ayarlarını yüklememesi için ayarı yapıp sonra interneti aktif etsem mi daha etkili olur? Yoksa format sonrasında Windows güncellemeleri kendisi yapmaya başlamadan önce mi? Tam olarak nasıl yapabilirim bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnterneti gördükten sonra Windows her zaman Update yapar hocam ama ben kendi sürücülerimi yükledikten sonra açılsın diyorsanız formata başlamadan önce interneti kesebilirsin. Masaüstü gelince sürücüleri kurup internete tekrar bağlarsınız. Formattan önce sürücüleri format atmayacağınız bölüme veya USB belleğe yüklersiniz.

Anladım hocam. Bir sorum olacak size. Resimde gördüğünüz gibi bu sürücüleri windows update güncelleme geçmişinde buldum. Sanırım format sonrası kendisi yüklemiş ardından ben tekrar sürücü kurdum. Bu gibi durumlar çok problem değilse hiç interneti keserek uğraşmayayım. Ama sürücü çakışmaları olmasın siz interneti kesip yapın diyorsanız o şekilde yapıyım.

Dosya Ekleri

• 1709192426424.png
    76,2 KB · Görüntüleme: 32
Eğer sorun yaşamıyorsan bu şekilde kalabilir.
Ben çok önerilmese de Update kapatıp sürücüleri de kendim kuruyorum. Uzun vadede sorun yaşatmıyor önemli gördüğüm sürücüleri kendim güncelliyorum artık

code 43 hatası alıyorum Ekran kartını görmüyor, bilgisayarı her başlattığımda 2 veya 3 kez yeniden başlatmam gerekiyor. Donanım sorunu olabilir belki ama sürücü çakışması olabileceğini düşünmekteyim. Bu yüzden format atıp deneyeceğim hocam.

Hocam bu sorunu bazen ben de yaşıyorum 2-3 hafta hiçbir sorun yok bir gün başlatınca siyah ekranda kalıyor yeniden başlatınca da sürücü silinmiş oluyor. Tekrar sürücüyü yükleyince düzeliyor. Aynı hata ise ben de çözümünü bulmuş değilim. Format atıyorum bir süre sonra tekrar karşıma çıkıyor.

windows 11 kullanıyorum, işlemci amd 7600x, ekran kartı amd 7900 xtx şuana kadar çözümünü bulamadım. Aynı şekilde her bilgisayarı açtığınızda yaşıyor musunuz bu sorunu? Normalde 1 kez yeniden başlatınca çözülüyordu bugün 2. kez yeniden başlattığımda gördü ekran kartını.

Tam olarak açıklarsam windows normal çözünürlüğün altında başlıyor ve 2. monitörüme görüntü gelmiyor, aygıt yöneticisinde ekran kartı görünüyor ama ! işareti görünüyor ve (sorun bildirdiğinden windows bu aygıtı durdurdu kod 43) yazıyor hata olarak. Siz siyah ekran görüyorsunuz sanırım biraz farklı sorunlar yaşıyoruz galiba.

Çözüm olarak Windows 10 yüklemeyi düşünüyorum, windows 11 ile çok fazla driver problemi yaşadım. Hem temiz kurulum yaparım amacıyla açtım konuyu. Windows sürücü çakışmalarından dolayı diye düşündüm ama siz aynı sorunu yaşıyorum dediğiniz için emin olamadım sürücü problemi olduğuna. Donanım sorunu mu acaba ?

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videodaki programı deneyin
Burada da denediği tüm adımları yazmış göz atabilirsiniz benim sorunla sendeki farklı temiz kurulum ve sürücüleri de deneyin inşallah sorununuz çözülür.

Son düzenleme:
Teşekkürler deneyeceğim. Konu kilitlenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…