Rehber Windows terminal üzerinden BIOS'a nasıl girilir?

Günümüzde bilgisayar kullanıcıları, BIOS veya UEFI ayarlarına genellikle donanım tuşları (örneğin, DEL veya F2) aracılığıyla erişir. Ancak modern Windows sürümleri, bu süreci kolaylaştırmak için çeşitli yazılım tabanlı yöntemler sunar. Windows Terminal veya Komut İstemi kullanarak BIOS’a erişmek, bu yöntemlerden biri olup, donanım tuşlarının çalışmaması durumunda oldukça faydalıdır.

Bu rehberde, Windows Terminal’i kullanarak BIOS/UEFI ayarlarına nasıl giriş yapacağınızı adım adım açıklayacağız. Teknik bilgi seviyeniz ne olursa olsun, bu rehber BIOS erişimi konusunda size yardımcı olacaktır.

İlk önce arama yerine gelip "cmd" yazıyoruz ve sağda çıkan "yönetici olarak çalıştır" seçeneğine tıklıyoruz.

Komut İstemi açıldıktan sonra gelen yere "shutdown /r /fw /f /t 0" yazıyoruz ve Enter'a basıyoruz.

Daha sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve açıldığına sizi BIOS ekranı karşılayacaktır.

Güzel bilgi telefona kayıt edip mail attım kendime ama geç oldu öğrenmem baya bir. Keşke daha önce öğrenseydim bir ara MSİ anakartta fastboot açık kaldığı için BIOS’a erişemiyordum çıldırmak üzereydim.

İşe yaramadı sadece yeniden başlattı bilgiseyarı.

Sistemim UEFI.(hocam bide açtığım konuya bakabilirmisiniz rica etsem.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…