Windows Ürün Anahtarı Başka Bilgisayarda Kullanılır mı ?

Kazuhira Miller

Kilopat
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, haftaya sistemimi komple değiştireceğim. Sadece HDD, ekran kartı ve kasa değişmeyecek onun dışında ki parçaların hepsi değişecek. Şu an Windows 10 Pro 64 bit orijinal işletim sistemi kullanıyorum. HDD değişmeyecek dedim ama anakart ve işlemci değişeceği için yeni sisteme format yani temiz kurulum yapmam gerekiyormuş. HDD'ye format atmam lazım yani. Format atmadan önce fotoğrafların, videoların ve oyunlardaki save dosyalarımın yedeğini flaş belleğe alırım, buraya kadar bir sorun yok ama format atınca işletim sistemi gideceği için aklıma şu soru takıldı;

Şuan ki kullandığım orijinal işletim sisteminin ürün anahtarını, HDD'ye format attıktan sonra yeni sistemimde de kullanabilir miyim ?

@Tuna Yücer OEM dediğiniz şey galiba (Asus, HP, MSI, Casper, Samsung, Acer... gibi) markaların bilgisayarlarını aldığımızda içinde yüklü olarak gelen işletim sistemine deniyor (yanlış bilmiyorsam). Eğer anlamı bu demekse bendeki işletim sistemi öyle değil.

Ben bilgisayarımı ilk aldığımda bilgisayarda Windows Vista yüklüydü. Sonradan bilgisayara format atmam gerekti ve bilgisayara format atarak Win 7 kurdum. Senecelerce Win 7 kullandım. Ve Windows 10 çıktıktan sonra yükseltme yaparak Windows 10'a geçtim.

@AhmetAksoy arkadaşım yabancı dilim o kadar iyi değil. Verdiğin bağlantıların ikisi de yabancı dil içeriyor.

Bu konu hakkında elbet bir arkadaşın bilgisi vardır. @Yusuf Ensar Ertan sizin bu konu hakkında bir mesajınızı görmüştüm ama şuan onu bulamıyorum. Konuya bakıp beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Windows 10 Yıldönümü güncellemesiyle kolaylıkla taşıyabiliyorsunuz. Yeni donanıma geçtikten sonra yükleme yaptıktan sonra donanım değişti diyorsunuz. Ama artık eski donanımda lisans kalkıyor olmalı. Resimlerden az çok nasıl yapılması gerektiğini anlarsınız.

Arkadaşım resimlerden de bir şey anlayamadım. Resimler de anlatılan seçenekler bende yer almıyor. Bu konu hakkında bana yardım edebilecek başka birisi var mı ?

Bilgisayarın anakart'ı değişirse önceki anakart'ta kullandığınız anahtar geçersiz olacaktır. Evvelâ; yeni sistemi toplayıp temiz kurulum yapın. Windows 10'u aktifleştirmek istediğinizde "Bu ürün anahtarı başka bir bilgisayarda kullanılmaktadır" uyarısı alacaksınız. Hafta içi mesai saatleri dahilinde 444 67 87 no'lu telefonu arayın. Windows 10 ile ilgili bölüme yönlendirileceksiniz. Karşınıza çıkan müşteri temsilcisine durumu anlatın. Sorununuz çözülecektir.

Format atmadan önce lisans kodunuzu öğrenin. Hala yapmadıysanız Microsoft Hotmail hesabınızla bilgisayarınızda oturum açın. İnternette değil, sistem ayarlarından Kişiselleştirme sayfasına girince çıkan oturum açma işlemini söylüyorum. Böylelikle kod Hotmail hesabınıza da işlenmiş olacak. Elinize kod geçtikten sonra donanım değişikliklerini yapıp temiz kurulum yaparsınız, kod isterse elinizdekini yazarsınız. Etkinleşmezse Hotmail oturumu açmayı denersiniz, yine olmazsa Microsoft ile iletişime geçebilirsiniz. Bir ihtimal etkinleştirmeniz için yardımcı olabilirler. Anakart değişikliği yaptım dersiniz. Eğer yardımcı olamayacaklarsa benim bilgim buraya kadar, 85 TL harcamanız gerekecek. Başka legal çözümü olan varsa sunabilir.

Yıldönümü güncellemesiyle beraber müşteri temsilcisiyle iletişime geçmeye gerek kalmıyor.
How to re-activate Windows 10 after a hardware change

Donanımı değiştirmeden önce lisansınızın Microsoft hesabıyla eşleştiğinden emin oluyorsunuz.

Donanımı değiştirdikten sonra Windows'a girdiğinizde donanımı değiştirdim diye işaretliyorsunuz. Daha önce donanımınızla eşleşen Microsoft hesabıyla giriş yapıyorsunuz.

Arkadaşlar teşekkür ederim. Ben zaten microsoft hesabım ile giriş yapıp ürün anahtarımı dijital olarak kaydettirmiştim. Demin Microsoft'un forumunda bir arkadaş ile konuştum. Bu adımı yaptıktan sonra anakartı değiştirmemi ve ondan sonra sistemde temiz kurulum yaparak tekrardan microsoft hesabım ile giriş yapıp, ürün anahtarımı dijital olarak yeniden kaydettirmemi söyledi. Bunları yaptıktan sonra ürün anahtarı hala aktifleşmezse @Vefik Sami arkadaşımızın anlattığı gibi yapmamı söyledi. Ben şu sistemi bir değiştireyim sonra temiz kurulum yapayım. Her şey o zaman anlaşılır. Tekrardan hepinize teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…