Windows ürün anahtarını kaç kişi kullanabilir?

Anonim Judger

Hectopat
Selam, ben Windows ürün anahtarımı buldum ve evdeki 2. bilgisayarımı kendim etkinleştirdim. Bu arada Retail. Sorun olur mu?
Ve bu ürün anahtarıyla arkadaşlarımın Windowslarını da etkinleştirirsem ne gibi sorunlar olur?
Hepimiz 6 aylık ürün anahtarları kullanıyorduk. 10-15 dakika önce buldum ürün anahtarımı, yani öbür bilgisayarımda kalıcı olarak etkinleştirildi yazıyor ama ileride bir sorun olur mu bilemiyorum?
Bu mümkünse kaç bilgisayarda bu ürün anahtarını kullanabilirim?
Tanımadığım birilerine, hatta burada paylaşırsam, ne gibi sorunlar olur?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Anahtar OEM ise tek bir bilgisayarda kullanılabilir. RETİAL ise kaldırıp başka bir bilgisayarda kullanılabilir.

Öncelikle keyinizin Retail olduğunu doğrulamamız gerekiyor. Bunun için keyi girdiğiniz cihazla şu aşamaları takip edin:
  • Arama çubuğuna CMD yazıp girin.
  • Ardından slmgr -dli yazıp ENTER tuşuna basın.
  • Çıkan kutucuğun açıklama kısmında lisans türünüzü (RETAIL, OEM veya VOLUME_MAK) olarak görebilirsiniz.

Eğer açıklama kısmında OEM yazıyorsa başka hiçbir cihazda aktifleştirme yapamazsınız.

RETAIL keyi başka cihazda aktifleştirmenin tek yolu aktif olarak lisanslandığı cihazdan kaldırıp yeni cihazda kullanmaktır.

Anahtar OEM ise tek bir bilgisayarda kullanılabilir. RETİAL ise kaldırıp başka bir bilgisayarda kullanılabilir.
RETİAL amma şu an 2 bilgisayarda birden çalışıyor zaten.
RETAİL, amma yaklaşık 30-40 dakka önce ablamın bilgisayarında etkinleştir bölümüne yazdım ve kabul etdi. sonra (CMD slmgr /xpr yazdım ve her iki bilgisayarda da "kalıcı olarak etkinleştirildi" benzeri yazı geldi)
RETAİL, amma yaklaşık 30-40 dakka önce ablamın bilgisayarında etkinleştir bölümüne yazdım ve kabul etdi. sonra (CMD slmgr /xpr yazdım ve her iki bilgisayarda da "kalıcı olarak etkinleştirildi" benzeri yazı geldi)
Üstelik orjinal değil, yani 70 azn a aldım değildir herhalde. Azerbaycanlıyım 345 tl oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…