Windows üzerinden APK nasıl test edilebilir?

Megatron1642

Femtopat
Daha fazla  
Android Studio üzerinden bir uygulama geliştiriyorum kendi çapımda. Uygulamayı deneyebilmem için 2 adet Bluetooth'a sahip cihaz lazım. Bu iki cihazın birbiri ile Nearby Connections aracılığıyla haberleşiyor. Sıkıntı ise elimde ikici bir cihaza sahip olmamam. Bu durumda bilgisayarda APK dosyasını açıp bunu deneyebilir miyim? Nasıl deneyebilirim? Ayrıca şu rehberdeki gibi WSA kurdum fakat WSA ile açtığım her şey 1-2 saniye içinde donuyor ve kendi kendine kapanıyor. RTX4060 var sistemde kötü değil yani cihaz. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. 2 haftadır tek satır kod yazamadım ikincil bir cihaz olmadığı için elimde.

Blue stacks kullanabilirsiniz güvenilirdir.

Emülatör kullanarak test edebilirsin. BlueStacks bir örnek ancak sanallaştırma yapman gerekir onu da yapmışsındır diye düşünüyorum yapamdıysan BIOS'tan sanallaştırma işlemi yaparsın.

Android Studio'nun sanal cihaz özelliği yeterli olmuyor mu?

Araştırdım fakat emülatördeki Bluetooth özelliği bu tür işleri desteklemiyormuş. Debug yapmaya çalıştığımda da zaten çalışmamıştı.

Blue stacks kullanabilirsiniz güvenilirdir.

Aklımda o vardı zaten fakat blue stacksdeki emülatörde Bluetooth göstermelik mi yoksa gerçekten çalışıyor mu onu bilmiyorum. Test edeceğim.

Emülatör kullanarak test edebilirsin. BlueStacks bir örnek ancak sanallaştırma yapman gerekir onu da yapmışsındır diye düşünüyorum yapamdıysan BIOS'tan sanallaştırma işlemi yaparsın.
İlk yaptığım şey sanallaştırmaydı zaten fakat nafile.

Şimdi son çare olarak blue Stacks'i de denedim fakat o da aynı şekilde çalışmadı. ChatGPT'ye sorduğumda ise PC üzerinden bunu yapmanın imkansız olduğunu söyledi. Yapacak bir şey yok yani teşekkürler yine de yardımınız için.

Son düzenleme:
Nihayetinde tum bunlari gercek cihazda calistiracagin icin yol yakinken ucuz yollu 2 test cihazi almani tavsiye ederim. Android version >= min_sdk olmasi ve bluetooth olmasi yeterli.

Cihazlarin sensorlerine bagli calisan uygulamalari emulatorde test etmeyi hic saglikli bulmuyorum.

Tavsiye için teşekkürler. Dediğiniz gibi yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…