Arkadaşlar Windows 10'a yükselttim ama memnun değilim. Tekrar format atmama izin vermiyor nasil yapabiliriz? Önceki sürüme dönmeyi demiyorum, CD-ROM'dan veya USB'den format atmayi diyorum. 1 ay geçtiği için onu da yapamiyorum.
USB'den temiz kurulum yaparsanız eski işletim sistemi Windows 10 bile olsa Windows.old klasörüne taşınır. Tabi kurulum aşamasında format atmayıp ve ya disk bölümlerini silmeyip doğrudan aynı disk bölümüne kurulum yaparsanız bu durum geçerli.
Tamam dediğim gibi Windows 7 USB'den temiz kurulum yaparsınız. Windows 10'un kurulum yaparken oluşturduğu program files gibi klasörler Windows.old klasörüne taşınır. Windows.old klasörü olmasına gerek yok. Oluşturulup taşınır.
Bu arada atladığım nokta Windows 7 Uefi önyükleme desteklemediği için Windows 10 Uefi kurulum ise temiz kurulum yaparken diskin bölümlerini mbr bölüme çevirmek zorunda kalabilirsiniz.
Tamam teşekkür ederim. Benim merak ettiğim CDROM'dan açınca "Kurulum için bir tuşa basınız" yazısı gelmiyor ve Windows başlıyor. USB'den yapınca kurulum ekranı gelecek mi?