Windows Üzerine Farklı İşletim Sistemi Kurma

ultrailker

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10'a yükselttim ama memnun değilim. Tekrar format atmama izin vermiyor nasil yapabiliriz? Önceki sürüme dönmeyi demiyorum, CD-ROM'dan veya USB'den format atmayi diyorum. 1 ay geçtiği için onu da yapamiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sorununuzu açık bir şekilde açıklarsanız bir çözüm bulma şansımız olabilir.

USB'den temiz kurulum yaparsanız eski işletim sistemi Windows 10 bile olsa Windows.old klasörüne taşınır. Tabi kurulum aşamasında format atmayıp ve ya disk bölümlerini silmeyip doğrudan aynı disk bölümüne kurulum yaparsanız bu durum geçerli.

Sanırım anlatamadım kusura bakmayın. Başlıkta Windows 10 yazmıştım değiştirilmiş.

Windows 10 kurulu ve ".old" dosyası olmayan bilgisayara Windows 7'yi nasıl kurarım?

Tamam dediğim gibi Windows 7 USB'den temiz kurulum yaparsınız. Windows 10'un kurulum yaparken oluşturduğu program files gibi klasörler Windows.old klasörüne taşınır. Windows.old klasörü olmasına gerek yok. Oluşturulup taşınır.

Bu arada atladığım nokta Windows 7 Uefi önyükleme desteklemediği için Windows 10 Uefi kurulum ise temiz kurulum yaparken diskin bölümlerini mbr bölüme çevirmek zorunda kalabilirsiniz.

Tamam teşekkür ederim. Benim merak ettiğim CDROM'dan açınca "Kurulum için bir tuşa basınız" yazısı gelmiyor ve Windows başlıyor. USB'den yapınca kurulum ekranı gelecek mi?

Acaba CD-ROM'a CD'yi takarken BIOS'dan BOOT ettiniz mi ?

Tabiki.

Doğru şekilde yazdırırsanız Bios ayarlarını doğru yaparsanız iki yöntemle de kurulum yapabilirsiniz.

Her zaman format attığım CD ile denedim olmadı.

HDD'yi biçimdendiriseniz Win 7'ye dönebilirsiniz.

Şuan USB ile format atmayı deniyorum.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

USB'den ilk defa format attım daha hızlı ve stabil oldu sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…