Çözüldü Windows Update hizmeti nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

461793

Hectopat
Hizmetlerde Windows Update başlangıç türü kapalı olarak gösteriyor kapatmak istiyorum ama kapatamıyorum nasıl kapatabilirim?

1658007053980.png

Hizmet durumu bölümünden Update'yi durdursam bile belirli süreden sonra yeniden çalışıyor olarak görüyorum.

Çözüm
Hizmetlerde Windows Update başlangıç türü kapalı olarak gösteriyor kapatmak istiyorum ama kapatamıyorum nasıl kapatabilirim?

Eki Görüntüle 1453459

Hizmet durumu bölümünden Update'yi durdursam bile belirli süreden sonra yeniden çalışıyor olarak görüyorum.
Buyrun hocam.
Windows Update ayarlarından 7 gün boyunca kapa seçeneğine basarak erteleyebilirsin. Ne kadar basarsan 7 gün artıyor. Onun dışında winaero Tweakerle'da kapatabilirsin.
Ek olarak bu videodaki 1.adım
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1453459

Buyrun hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir ".txt" dosyası oluşturun ve içerisine aşağıdaki kodu yazıp kaydedin, ardından ilgili ".txt" dosyasının uzantısını ".reg" olarak değiştirin ve dosyayı çalıştırın. Bu şekilde Windows Update 2099 yılına kadar sizden uzak kalacaktır.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings]
"Pauseupdatesexpirytime"="2099-11-11T16:38:59Z"
"Pausefeatureupdatesendtime"="2099-11-11T11:11:11Z"
"Pausequalityupdatesendtime"="2099-11-11T11:11:11Z"

Bu Regedit dosya zımbırtısı çok işe yaramıyor çünkü bir süre sonra kendisi Update yapmaya çalışıyor. Sonrasında da yeniden başlat/güncelle veya kapat/güncelle butonu oluyor. Yaptım oradan biliyorum.

Hizmeti başlata tıkla, başlangıç türünü devre dışı yap ve daha sonra tekrar durdur, uygula tıkla. Kendiliğinden tekrar açılabilir bu yüzden Windows Update blocker kullanmanızı öneririm. Disable Windows Update tıkla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı