Windows Update ile BIOS güncellemesi gelmesi normal mi?

teodan

Kilopat
Makaleler
3
HP Notebook kullanıyorum. Windows Insider Beta kanalında 22598.200 yapısındayım. Ve bugün daha önce hiç yaşamadığım bir şey başıma geldi.
Windows Update'de HP Firmware güncellemesi geldi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda BIOS güncellemesi yaptı. Windows başlayınca BIOS sürümüne baktım, F.15'ten F.17 sürümüne çıkmıştı. Sonra tekrar güncellemeleri denetledim ve bir BIOS güncellemesi daha geldi. Bu sefer de F.20 sürümüne çıktı.

BIOS güncellemeleri daha önce de Windows Update üzerinden dağıtılıyor muydu yoksa yeni bir şey mi? Ayrıca aynı gün 2 tane BIOS güncellemesi gelmesi Insider ile alakalı bir şey olabilir mi?
İlgili güncellemeler bunlar:

1651019867659.png

Yanlış bilgi
HP notebook kullanıyorum. Windows Insider beta kanalında 22598.200 yapısındayım. Ve bugün daha önce hiç yaşamadığım bir şey başıma geldi.
Windows Update'de HP Firmware güncellemesi geldi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda BIOS güncellemesi yaptı. Windows başlayınca BIOS sürümüne baktım, F. 15'ten F. 17 sürümüne çıkmıştı. Sonra tekrar güncellemeleri denetledim ve bir BIOS güncellemesi daha geldi. Bu sefer de F. 20 sürümüne çıktı.

BIOS güncellemeleri daha önce de Windows Update üzerinden dağıtılıyor muydu yoksa yeni bir şey mi? Ayrıca aynı gün 2 tane BIOS güncellemesi gelmesi Insider ile alakalı bir şey olabilir mi?

Eki Görüntüle 1371449

Dostum BIOS guncellemesi sadece BIOS ekraninda yapılır ve ISO şekildedir bu HP'nin programıdır?

Dostum BIOS guncellemesi sadece BIOS ekraninda yapılır ve ISO şekildedir bu HP'nin programıdır?

Üretici ile ilgili güncellemeleri yayınlıyorlar bildiğim kadarıyla demek ki doğruymuş. Muhtemelen laptopunun Firmware'ı BIOS'u değil. Bir de anakart ya da SSD Firmware'leri var.

Daha önce HP'nin programıyla BIOS'u güncellemiştim. Sistem yeniden başlıyor ve BIOS güncelleme ekranı açılıyor. Bunda da aynısı oldu. msinfo32'de de BIOS sürümü F.15'ten F.20'ye yükseldi.

Hiç normal değil. Çünkü gelmiyor bildiğim kadarıyla.

Geliyor.

HP notebook kullanıyorum. Windows Insider beta kanalında 22598.200 yapısındayım. Ve bugün daha önce hiç yaşamadığım bir şey başıma geldi.
Windows Update'de HP Firmware güncellemesi geldi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda BIOS güncellemesi yaptı. Windows başlayınca BIOS sürümüne baktım, F. 15'ten F. 17 sürümüne çıkmıştı. Sonra tekrar güncellemeleri denetledim ve bir BIOS güncellemesi daha geldi. Bu sefer de F. 20 sürümüne çıktı.

Eki Görüntüle 1371449

Normal evet.

Son düzenleyen: Moderatör:
HP Notebook kullanıyorum. Windows Insider Beta kanalında 22598.200 yapısındayım. Ve bugün daha önce hiç yaşamadığım bir şey başıma geldi.

Eki Görüntüle 1371449

HP'lerde böyle oluyor normaldir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı