Çözüldü Windows Update sistemi durdurulmazsa oyunlar DirectX hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

KayzerAgustus

Centipat
Daha fazla  
Neden ve nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde eğer Windows Update sistemini durdurmazsam DirectX hatası nedeniyle hiçbir oyuna giremiyorum. Format atıp temiz kurulum yapıpta hemen Win Update durdurur ve öyle kalmasını sağlarsam sıkıntı çıkmıyor diğer türlü aşağıdaki görseldeki hatayı veriyor. DirectX kaldırma falan araştırdım ama kimse nasıl yapılacağını bilmiyor, galiba fixlenmiyor da. İlla format mı atacağız ne yapmalıyım? YouTube ve forumdaki çözüm yollarını denedim bir sonuca ulaşamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-27 190708.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-27 190708.png
    119,2 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam DirectX happy uninstall var ama güvenilir değil çünkü internete de bakarsanız zaten görürsünüz DirectX dosyaları sistem dosyaları ile birleşik oluyor ve Windows'un yanında otomatik olarak yüklenmiş oluyor. Bu yüzden DirectX silmek sağlıklı bir işlem değil ve yapması da problemli çoğu zaman güncelliyor veya üstüne yüklüyoruz. Eğer DirectX'i sıfırlamak isterseniz PC'yi resetlemek en sağlıklısı olacaktır.
Sıfırlama yoksa bile repair olmalıydı belki biri bozuldu sırf o dosya için sıfırlayıp uğraşıcaz. Çok saçma gerçekten.

Sorunu şu şekilde çözdüm. Kurtarma -> Gelişmiş Başlangıç -> Yeniden başlat. Sonrasında oradaki sistem geri yüklemeyi seçip o kısımdan sistemi sağlam çalıştığı bir tarihe geri yükleyebildim. Normal açıkken geri yükleme 0x80070005 hatası veriyordu.
Hocam DirectX happy uninstall var ama güvenilir değil çünkü internete de bakarsanız zaten görürsünüz DirectX dosyaları sistem dosyaları ile birleşik oluyor ve Windows'un yanında otomatik olarak yüklenmiş oluyor. Bu yüzden DirectX silmek sağlıklı bir işlem değil ve yapması da problemli çoğu zaman güncelliyor veya üstüne yüklüyoruz. Eğer DirectX'i sıfırlamak isterseniz PC'yi resetlemek en sağlıklısı olacaktır.
Sıfırlama yoksa bile repair olmalıydı belki biri bozuldu sırf o dosya için sıfırlayıp uğraşıcaz. Çok saçma gerçekten.

Sorunu şu şekilde çözdüm. Kurtarma -> Gelişmiş Başlangıç -> Yeniden başlat. Sonrasında oradaki sistem geri yüklemeyi seçip o kısımdan sistemi sağlam çalıştığı bir tarihe geri yükleyebildim. Normal açıkken geri yükleme 0x80070005 hatası veriyordu.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı