Çözüldü Windows Update yaparken mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Taind

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba yaklaşık 3 aydır bu sorunu yaşıyorum ilk başlarda tek tük olduğu için çok üstüne araştırmadım. Ne zaman nerede başladı bilmiyorum. Gittikçe mavi ekran hatası çoğalınca artık buraya konu açmak istedim. Kendi imkânlarımla ve araştırmalarımla bunu çözemedim. Kendi imkanlarımla yaptığım bazı şeyleri aşağıda belirteceğim.
1- RAM taraması.
2- islemciye macun sürüldü.
3- BIOS Update vs. yapıldı.

Bu işlemlerden sonra USB ile format attım ve formattan sonra Windows Update yaparken bu mavi ekranı aldığımı fark ettim. Artık sorunun bu olduğuna emin olmaya başladım. Aynı Update'i yaparken 2 kez mavi ekran aldım. Artık kafamda tamamen sorunun bu olduğuna açıklık getirdim.
Windows Update ekranı ve 2 kez Update yaparken mavi ekran yememe sebep olan Update;

Birkaç kez denemeden sonra mavi ekran yememe sebep olan güncelleştirme yüklendi ve bilgisayarı yeniden başlattım. Yeniden başlatma sonrası şöyle bir ekran beni karşıladı;

Bu ekranı gördükten sonra bir daha masaüstüne erişemedim. Gelişmiş seçeneklerden Windows'u sıfırlama bile yaptım. Her şeyi sil dedim fakat onu bile yapmama izin vermedi. Her şeyi silerken birdenbire bilgisayarı yeniden başlatıp tekrardan bu ekranı açtı. Son olarak tek bir seçeneğim vardı. Sistemi en son format attığım tarihe yani 2 saat öncesine gönderip masaüstüne ulaşmayı başardım. Sanki tekrardan format atmış gibiydim. Formattan sonra yapılan şeyleri tekrar yaptırdı. Sonrasında Update sayfasını kontrol ettim ve şöyle bir şey görünüyordu;

Bundan sonra hiçbir şey yapmadım ve buraya konu açtım. Şu an bu ekrandayım ve sizin cevaplarinizi bekliyorum.

Not: mavi ekran yedikten sonra bilgisayar açılırken karşıma çıkan ekran
Bu ekran çıktıktan sonra kasanın tuşu ile kapatıp tekrardan pc yi açıyorum başka türlü masaüstüne erişemiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Aldığın son dosyayı paylaşır mısın?
Minidump klasörü boş görünüyor eğer onu soruyorsan.

Biraz kurcalayıp sorunu çözdüm işlemci sıcaklığından dolayı yapıyormuş. Diskimi geri takıp kullanabiliyorum herhangi bir problem olmadan.
Hem SSD modelini hem de aldığın son minidump dosyanı paylaş. Sorunun kaynağına vararız buradan.
minidump dosyasını bulamıyorum gözükmüyor birkaç şey denedim fakat yine bulamadım. ssd için araştırıp yazacağım.

Minidump dosyasını bulamıyorum gözükmüyor birkaç şey denedim fakat yine bulamadım.

Aldığın whea hatası genellikle donanımsal kaynaklı olur. Disk sorunu olduğunu şu anlık düşünüyorum, daha net konuşmak için modelini öğrenmen lazım.

Aldığın whea hatası genellikle donanımsal kaynaklı olur. Disk sorunu olduğunu şu anlık düşünüyorum, daha net konuşmak için modelini öğrenmen lazım.

Disklerin markaları bu şekilde alttaki m2 ssd üstteki normal ssd

Disklerin markaları bu şekilde alttaki m2 ssd üstteki normal ssd
m2 ssd de windows kurulu ve diskin sağlığı %80 gözüküyor. sorun bundaysa windowsu diğer diske kurup bunu hala kullanabilir miyim?

Samsung Magician yazılımı ile hız testi yapıp buraya değerlerini paylaş. BIOSTAR marka SSD'ye de cdm ile aynı testi yap.

Bunlar m2 ssd ye ait ekran görüntüleri. Bu taramaları yaptım onun dışında başka yapmam gereken tarama var mıdır? Yoksa diğer ssd için yapılması gerekene geçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…