Windows Update'in BIOS'u güncellemesi

pworf

Hectopat
Yer
İstanbul, Çanakkale, Ordu
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Update üzerinden Nahimic yazılımıyla ilgili bir güncelleme geldiğini gördüm ve kurdum. Yeniden başlattıktan sonra bilgisayardan ses gelmedi. Bende aygıt yöneticisinden Realtek ve Nahimicle ilgili sürücüleri kaldırıp MSI'ın kendi sitesindeki ses sürücüsünü kurdum. Update'e tekrar baktığımda birkaç tane güncelleme geldi ve kurdum onları. Bir tanesinin MSI 1.0.0.8 Firmware güncellemesi olduğu yazıyordu. Yeniden başlattığımda Boot ekranında Firmware güncellemesi yaptı. Bilgisayar şu an çalışıyor herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Değişiklikler Boot ekranındaki MSI yazısı gidip yerine ejderha logosu geldi sadece ve BIOS sürümümüm değiştiğini fark ettim. Sürümü internete yazdığımda hiçbir kaynak çıkmıyor. Windows'un Update yoluyla BIOS'u güncellemesi mümkün müdür? Bilgisayarın güncel BIOS sürümü internet sitesinde de olan en güncel sürümdü fakat bu kurulan sürüm numarası olarak daha yeni gözüküyor. Endişelenmeli miyim?
Bilgisayarim MSI GF63 Thin 9sc, 9300H ve 1650 Max-Q olan versiyon.
Eski BIOS surumu E16R3IMS. 106, yenisi E16R3IMS. 108
Firmware surumu guncel olarak sitesinde 16R3EMS1.102, bilgisayarimda kurulu olan surume nereden bakacagimi bulamadim.

Bazı laptoplarda exe dosyası ile BIOS güncelleştirmesi yapılabiliyor, Windows Update büyük ihtimalle bu yöntemi kullandı.

Bazı laptoplarda exe dosyası ile BIOS güncelleştirmesi yapılabiliyor, Windows Update büyük ihtimalle bu yöntemi kullandı.

Kafami karistiran sey olmayan bir BIOS surumunun yuklenmis olmasi bilgisayara. Guncel surum zaten yukluydu yani, bu yuklenen surumle ilgili internette hiçbir sey bulamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…