Windows ve Hive OS sıcaklık farkı neden olur?

Yer
Nevşehir
Windows 10'da kart aynı Watt'ı çekmesine rağmen Hive OS'ta riser ile bağlayınca 5-6 derece az çıkıyor. Yani Hive OS'ta fazla çıkıyor farklı bir riserde (v9>V10) denedim yine değişen bir şey olmadı başına gelen var mıdır acaba? X16'ya takmak için yeterli uzunlukta kablo yok maalesef onu deneyemedim Hive OS'ta.

Windows madencilik üzerine kurulmuş bir sistem değil. Ondan kaynaklı sıcaklık farkı olmadı normaldir.

Performansta fark var mı?
Bildiğim kadarıyla Hive Os'ta kartlar daha erformanslı çalışır haliyle de bir tık daha fazla ısınır.
Evet W'da 39-40 vermiyor bundan olabilir evet. Riser ile ilgili kartları ısındırıyor tatzı şeyler duymuştum da kafamı karıştırdı kartın arka tarafı okadar da sıcak değil ama GPU sıcaklığı 60'ın altına kolay kolay düşmüyor yazın sorun olabilir 65 derece yazın ansıldır acaba tabii Mem temp olmadığı için bir şey demek zor ama sormuş olayım.

@The Theseus aksi bir durum (güç bağlantı hatası- eksikliği) olmadığı sürece, riserler kartların ısınmalarına neden olmaz. Bunlar 3-5 çoklayıcı kablo bağlayıp başımıza prof. kesilen miningçilerin uydurması.
@The Theseus ayrıca, mümkünse görsel atabilir misiniz? Bi bakıp, neden ısındığını anlayabiliriz.

Pek anlaşılır mı bilmiyorum ama bu şekilde.

Dosya Ekleri

• IMG_20220417_175652.jpg
    339,7 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20220417_175833.jpg
    270,8 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20220417_175840.jpg
    266,5 KB · Görüntüleme: 46
  • 12111111.PNG
    88,4 KB · Görüntüleme: 42
Yeterli sayılabilir ilave fanlarınız olmasına rağmen, hava sirkülasyonunuz iyi olmadığından ısı değerleriniz oldukça fazla. Öyle ki, güye çok fazla ısınan A2000'lerin seviyesindeler. (Şu an için çok fazla, yaza düşünemiyorum bile.) Rig dizaynınız da oldukça kötü. Ben olsam rigi iki katlı yapıp, her katta tek sıra gider bu sayede hava sikülasyonunu daha iyi sağlardım.

Hiç olmazsa boyları aynı ya da birbirine yakın kartları bir sıraya yerleştirip, İlave fanlarınızı da kartların arkasına üfleyecek şekilde yerleştirin. Bu bile fark ettirecektir.

İkincisi, çok sayıda çoklayıcı görüyorum; bu da kartlarınızın yeterince beslenmediği ve bu yüzden 'geçersiz paylaşım'' vb. gibi hataları almanıza sebep oluyordur.
PSU'nuz ne ve her PCIe 6-8 pininden kaç kart besliyorsunuz? Ve riserleri nasıl besliyorsunuz?

@The Theseus evet, bu mevsim için fazla, yaza çok daha fazla olacağı anlamına gelir. Şu anki mevsim için ortalama 45 seviyelerinde olmalı. Çünkü hem havalar serin hem de ilave fanlar kullanıyorsunuz. Yoksa, aslında 50-60 arası çok fazla değil.
Dediğim gibi, soğutucu olarak kullandığınız ilave fanların yerlerini değiştirin, sistem daha serin çalışacaktır.

Bir restorasyon yapabilirim birkaç güne ama benim değerler kışın 40-50 idi zaten İlave fanlar yoktu tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…