Güvenlik tereddütlerim nedeniyle Linux önerisini aldım fakat Windows'la arasindaki fark ne nasıl daha güvenli? Steam Epic Games tarzi yerleri destkler mi? Farkları nedir? Bilginiz varsa soyler misiniz?
Linux tam çöp diyebiliriz, Epic Games Linux için yok, Steam var ama sadece Linux destekli dandik oyunları oynayabilirsin, Microsoft Office'i kullanamazsın, kısacası geçmeni önermiyorum, güvenlik açısından ise Windows daha üstün gelir.
Bildiğim kadarıyla Linux hem open-Source olması nedeniyle hem de Windows daha popüler olduğu için virüsler ve yazılımlar Windows'a göre yapılıyor. Evet Steam'den oyun oynayabilirsiniz.
Linux tam çöp diyebiliriz, Epic Games Linux için yok, Steam var ama sadece Linux destekli dandik oyunları oynayabilirsin, Microsoft Office'i kullanamazsın, kısacası geçmeni önermiyorum, güvenlik açısından ise Windows daha üstün gelir.
Minecraft'ta 3 bin saatiniz olduğuna o kadar eminim ki.
Linux, ihtiyaca göre geçilmesi gereken bir OS ailesi. Debian var, Fedora var, Ubuntu var, Kali var, Parrot var, var da var kısacası. Ben örneğin yaklaşık 9 yıldır Fedora kullanırım Windows'un yanında. İş için ise Kali ve Parrot.
Oyun tarafında ise Linux'un çeşitli testlerde daha iyi performans verdiğini gördüm özellikle OpenGL üzerinde. Bu sebeple oyun yok oynanmaz demek de saçmalıktan ibaret.
Güvenlik kısmına gelirsek, pazarın %90'ı Windows iken ve zararlı yazılımların neredeyse tamamı Windows kullanıcılarını hedefliyorken Linux güvenlik açısından kötü demek saçmalığın daniskası.
%4-5 yanlış bilgi. Sence antivirüslerle donatılmış olanı mı hedef almak kolaydır, anti virüs namına bir şey olmayan mı? Sadece basit bir komut dizisiyle işletim sisteminin içinden geçiliyorken "hız ve performans" açısından övdüğünüz işletim sistemini "güvenlik ve koruma" açısından övemezsiniz. Zaten Linux'un tabusu budur, Windows'tan daha hafiftir ve daha hızlıdır. Bunu kabul ediyorum keza aktif olarak 3 sunucumda Ubuntu 20.04 kurulu fakat bunlara Ubuntu kurma sebebim web-server konusunda Linux'un gelişmiş olması. Güvenlik konusunda ise kendimi rahat hissetmek için panel portunu random sayıyla donatıp bir file directory'i ziyaret etmeden yönetim paneline erişilemez hale getirdim buna rahmen bomba gibi ssh saldırıları var..