Windows Vista 2021 de kullanılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Linux dağıtımlarına bakabilirsiniz.
Mesela benim önerilerim.
  • Ubuntu Mate.
  • Zorin OS Lite.
  • Xubuntu
  • Linux Lite.
Ubuntu Mate sistem gereksinimleri

Zorin OS Lite sistem gereksinimleri

Xubuntu sistem gereksinimleri

Linux Lite sistem gereksinimleri

Windows Vista aslında iyi bir sürümdü. RTM sürümü çöp olsa da Service Pack 1 ve 2 ile adam olmuştu. Windows 7 kıvamındaydı yani. Windows 7 aslında zaten Vista Service Pack 3'tür. Windows Vista'nın üçüncü servis paketi olarak çıkması düşünülürken Vista adının lekelenmesinden ötürü Windows 7 olarak çıktı.

Lakin hem Vista hem de 7 artık çok eski sürümler. İkisi de 2021 şartlarında kullanılmaz. Dönemlerine göre iyi olsalar da artık iyi değiller. Windows 8.1 kurmanızı öneriyorum. 1 GB RAM ile gerekli ayarlamaları yapınca gayet stabil şekilde kullanabilirsiniz Windows 8.1'i. En olmadı hafif Linux dağıtımlarından birisine geçersiniz.

1GB RAM var PC de Windows Vista'yı da seviyorum neden mi? Doğduğum sene çıktığından. 2007 de yani. Kullanmaya devam edeyim mi yoksa Windows 7 mi geçiyim?
Hocam bende de eski bir pc var windows vista ile çıkmış ya lubuntu kuracam ya da vistaya geri dönecem ama yazılım destegi konusunda şüphem var

Hocam bende de eski bir pc var windows vista ile çıkmış ya lubuntu kuracam ya da vistaya geri dönecem ama yazılım destegi konusunda şüphem var
Linux sistemlere genellikle sürücü desteği olmuyor eski bilgisayarlarda. RAM takviyesi yapıp, SSD takıp Vista kullanabilirsin.

Linux sistemlere genellikle sürücü desteği olmuyor eski bilgisayarlarda. RAM takviyesi yapıp, SSD takıp Vista kullanabilirsin.
Cihazin uzerinde 512 mb ram vardı. Onu 2 Gb yaptım. Sandisk ssd plus taktım. Vistada performans hatrı sayılır ölçüde arttı. Ancak yine yavaş. Ayrıca linux dağıtımlarındada sürücü desteği yok.

Hocam iyi bile dayanmışsınız o sistemle ya 7 ya da Linux kullanın.

Evet kötü zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam iyi bile dayanmışsınız o sistemle ya 7 ya da Linux kullanın.

Evet kötü zaten.

Windows 7 daha stabildir Windows 7 kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoyu izleyipde sonra Vista kötüymüş diyeni hatırlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…