Eski bilgisayarlar için en hafif 15 Linux dağıtımına sizlerle beraber göz atıyoruz. Günümüzdeki işletim sistemleri bilindiği üzere artık eski zamanlardaki
Windows Vista aslında iyi bir sürümdü. RTM sürümü çöp olsa da Service Pack 1 ve 2 ile adam olmuştu. Windows 7 kıvamındaydı yani. Windows 7 aslında zaten Vista Service Pack 3'tür. Windows Vista'nın üçüncü servis paketi olarak çıkması düşünülürken Vista adının lekelenmesinden ötürü Windows 7 olarak çıktı.
Lakin hem Vista hem de 7 artık çok eski sürümler. İkisi de 2021 şartlarında kullanılmaz. Dönemlerine göre iyi olsalar da artık iyi değiller. Windows 8.1 kurmanızı öneriyorum. 1 GB RAM ile gerekli ayarlamaları yapınca gayet stabil şekilde kullanabilirsiniz Windows 8.1'i. En olmadı hafif Linux dağıtımlarından birisine geçersiniz.
1GB RAM var PC de Windows Vista'yı da seviyorum neden mi? Doğduğum sene çıktığından. 2007 de yani. Kullanmaya devam edeyim mi yoksa Windows 7 mi geçiyim?
Cihazin uzerinde 512 mb ram vardı. Onu 2 Gb yaptım. Sandisk ssd plus taktım. Vistada performans hatrı sayılır ölçüde arttı. Ancak yine yavaş. Ayrıca linux dağıtımlarındada sürücü desteği yok.
1GB RAM var PC de Windows Vista'yı da seviyorum neden mi? Doğduğum sene çıktığından. 2007 de yani. Kullanmaya devam edeyim mi yoksa Windows 7 mi geçiyim?