Windows Vista ISO nereden bulunur?

1080p decoding gömülü GPU için ağır gelmekte. Sadece CPU kaynaklı bir durum değil o. Ek olarak ne kuracak olursan ol 64 bit sürümden şaşma. Ayrıca gündelik kullanım amaçlı olduğunu belirtmişsin. Linux dağıtımlarını da deneyebilirsin.

Linux'u zaten 2. İşletim sistemi olarak kuracağım. Ama windows'u da gerek arayüzü gerek alışkanlıklardan kaynaklı kurmak istiyorum. Giren dropları çözmenin bir yolu var mıdır sizce?

Vista ağır bir işletim sistemi. Lubuntu o bilgisayara iyi gidebilirdi aslında.

Linux'u zaten 2. İşletim sistemi olarak kuracağım. Ama windows'u da gerek arayüzü gerek alışkanlıklardan kaynaklı kurmak istiyorum. Giren dropları çözmenin bir yolu var mıdır sizce?
Çözemezsin. Donanımsal olarak o görüntü yükünü işleyebilecek kapasiteye sahip değil çünkü o sistem.

Benim sana önerim Windows 7 Lite at ama illa ben Vista yükleyecem dersen yabancı sitelerde ağırlıklı olmakla birlikte Vista Lite var. 256 mb ram dahi yetiyormuş. Ama benim önerim Windows 7 Lite yükle. Sistemin içinde Linux deneyimi için Windows a en yakın Lubuntu (veya Kubuntu, Xubuntu) sistemi deneyebilirsin. Ubuntu kurmanı önermem kullanımı rahat ama senin sisteme gelmez. Vista yerine MicroXP bile deneyebilirsin. Sistem açıldığında toplam ram kullanımı 44 mb oyun falan veya film için ideal olabilir. Yada Linux yerine MicroXP yi kurup çift Windows kullanırsın.

Direk Linux MINT veya XFCE kursam?

Direk Linux MINT veya XFCE kursam?
Linux geçmişin varsa yükle ama ilk defa deneyeceksen ilk önce Live şeklinde dene beğenirsen kur. XFCE kullanımı daha düşük sistemlere dahi gelir. Linux sistemlerin istediğini dene çoğunda sıkıntı yaşamazsınız. Ama benim hoşuma giden Lubuntu onada bak istersen. Tabi Mint e lafım yok.

Live nasıl deneyebilirim? Kısaca özetlersen araştırarak ayrııntılar hakkına bilgi sahibi olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…