Çözüldü Windows Vista kurulumunda 0x80070070 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

JustCagan

Decapat
Kurulum yapmaya çalıştığım bilgisayar Dell Inspiron 6400 yani bana gidip de Windows 10 kur iyi misin demeyin. Yükleme yapacağım 60 GB boyutlu diski seçiyorum Windows kopyalama aşamasında hata veriyor (Windows gereken dosyaları kopyalayamıyor dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yeniden başlatın) diye. Minitool aracını kullanarak diskleri biçimlendirdim MBR yaptım olmadı. Ne yapmam gerekiyor yardım edebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
yaşadığınız sorun disk veya ISO dosyasıyla ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. ISO Dosyasını Kontrol Edin: Kullandığınız ISO dosyasının bozuk olmadığından emin olun. Orijinal Microsoft sitesinden tekrar indirmeyi deneyin veya hash değerini kontrol edin.
  2. USB Medyasını Yeniden Oluşturun: Rufus gibi bir araç kullanarak USB'yi yeniden hazırlayın. Disk tipini MBR olarak seçtiğinizden ve hedef sistem türünü BIOS (veya UEFI-CSM) olarak ayarladığınızdan emin olun.
  3. Disk Sağlığını Kontrol Edin: Diskte fiziksel bir problem olabilir. chkdsk veya farklı bir disk sağlık aracı ile kontrol edin. Diskin tamamen temiz olduğundan emin olun.
  4. Alternatif Medya Deneyin: Başka bir USB bellek veya DVD kullanarak yüklemeyi deneyin.
  5. RAM Kontrolü: RAM'de sorun olabileceğinden memtest gibi araçlarla RAM'inizi test edebilirsiniz.
Eğer bunlar işe yaramazsa, yüklemek istediğiniz Windows sürümünün bu cihazla uyumlu olduğundan emin olun. Dell Inspiron 6400 gibi eski cihazlar için Windows 7 veya daha hafif bir Linux dağıtımını da düşünebilirsiniz.

yaşadığınız sorun disk veya ISO dosyasıyla ilgili olabilir. Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. ISO Dosyasını Kontrol Edin: Kullandığınız ISO dosyasının bozuk olmadığından emin olun. Orijinal Microsoft sitesinden tekrar indirmeyi deneyin veya hash değerini kontrol edin.
  2. USB Medyasını Yeniden Oluşturun: Rufus gibi bir araç kullanarak USB'yi yeniden hazırlayın. Disk tipini MBR olarak seçtiğinizden ve hedef sistem türünü BIOS (veya UEFI-CSM) olarak ayarladığınızdan emin olun.
  3. Disk Sağlığını Kontrol Edin: Diskte fiziksel bir problem olabilir. chkdsk veya farklı bir disk sağlık aracı ile kontrol edin. Diskin tamamen temiz olduğundan emin olun.
  4. Alternatif Medya Deneyin: Başka bir USB bellek veya DVD kullanarak yüklemeyi deneyin.
  5. RAM Kontrolü: RAM'de sorun olabileceğinden memtest gibi araçlarla RAM'inizi test edebilirsiniz.
Eğer bunlar işe yaramazsa, yüklemek istediğiniz Windows sürümünün bu cihazla uyumlu olduğundan emin olun. Dell Inspiron 6400 gibi eski cihazlar için Windows 7 veya daha hafif bir Linux dağıtımını da düşünebilirsiniz.

Çözüm

Tamamdır hocam deneyeceğim, olmazsa geri dönüş yaparım, bilgisayarın etiketinde de vista ürün anahtarı fln yazdığı için kurmaya çalışıyorum yoksa hiç uğraşılmaz böyle bir sistemle

Tamamdır sonuçları bekliyorum.
Hocam internette de araştırdığıma göre iso dosyasının değişmesi gerektiği sonucuna vardım. Usb'de sorun olmadığını doğruladım bunun üzerine internetten dell'in windows vista cd'sinin imajını buldum.Başta bilgisayarda sorun olduğunu düşünmüştüm saolun çözüm için. Eğer bu hatayı alan varsa bu iso dosyasını deneyebilir, bilgisayara kurdum ve gayet güzel çalışıyor. .Windows Vista 32bit Home Premium

Yalnız Vista'nın desteği biteli yıllar oldu. İnternet sitelerindeki içeriklerden bile virüs kapma riski barındırıyor. Onun yerine Linux yüklemeniz güvenlik ve güncellik açısından çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.
Bu modele linux kurunca sorun yaşayanlar olmuş, yoksa linux kurmayı ben de düşündüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı