Windows vs Mac OS X?

StarLord09

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sizden bir öneri istiyorum. İlk olarak Windows'tan çok sıkılmıştım bu yüzden Mac'i bilgisayarıma yükledim. Daha sonra ise 5-6 kere bazı sorunlar ve hatalar yüzünden temiz kurulum yapmak zorunda kaldım. Ve ayriyeten de wifi ve bluetooth kartım Mac ile uyumlu değildi. Bir şekilde bunları çözdüm. Daha sonra bilgisayarımın 37 saniye gibi uzun bir sürede açılmasından dolayı (Windows'ta bu süre saniye 10-15 saniye idi) Windows'a dönüş yaptım. Sadece Minecraft oynayıp, arkadaşlarımla Skype'da geziniyorum. Şu anda Windows'tan acayip sıkılmış durumdayım. Sizce Windows'ta kalayım mı, yoksa Mac'a geri mi döneyim? Yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
evet Pizza Seven arkadaş doğru bir öneride bulunmuş Windows 10 dan vazgeçeceksen Ubuntu iyi seçim

Bence de illa değişiklik istiyorsan pek çok türde, benimde çok hoşuma giden Linux sistemler var.

Bence Dual Boot windows, mac os x yada Triple Boot windows, mac os x, ubuntu yap keyfine bak.

Triple Boot denemek gerek aslında. Deneyip videoya alan birisi olursa çok iyi olur.

Peki bu Ubuntu'ya geçersem herhangi bir driver vb. ile ilgili sorunu yaşar mıyım ?

Hacintosh işine biraz bulaşmışsan uyumun en büyük sorunun olduğunuda biliyorsun. En iyi çözüm ise uyumlu masaüstü toplamak. Teknopat vidyoları var zaten. Yosemite ile Mac makinaların açılış süresi bile uzadı. Kararlılık konusu ise eskide kaldı. Sınırlı donanıma sahip Mac'ler bir taraftan düzeltirken bir taraftan da bozuyor.

3'lü boot her zaman verimli çalışmıyor. Zamanında Arch-Yosemite-Windows olarak 3-4 ay kullandım. Bir kere Yosemite ile işler iyice değişti. Her güncellemeden sonra sonra OSX açılmaz, donanım kimliği ... gibi hatalarla uğraş dur. Clover güncellersin sistem açılmaz falan filan.

Amaç arkadaşların dediği gibi farklılık ise Ubuntu, Mint ... gibi Linux dağıtımlarını kullan. Unity, Cinnamon, KDE5 rahatlığını emin olun ne OSX ne de Windows'da bulabiliyorum. Bu satırlarıda emaneten arkadaşımdan aldığım 13'' Retina 2014 ortası bilgisayarından yazıyorum. Umarım dizüstü bilgisayar sorunum hafta sonuna kadar çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…