Windows XP 0x0000007b hatası

İşletim sistemi
Windows XP

bugraklccc

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar iş yerime 2. bilgisayar olması adına ikinci el bir Dell optiplex GX270 satın aldım. Sisteme gerekli yükseltmeleri(RAM, HDD) yaptıktan sonra temiz bir format atmak amacıyla hazırlamış olduğum Windows XP format USB'sini taktım. Ancak tam Windows kurulumuna geçerken 0x0000007b hatası alıyorum ve formata başlayamıyorum. Daha sonra başka bir Windows 7 USB'si hazırladım. Ancak disk seçimi bölümünde sisteminizde disk bulunamadı tarzı bir hata veriyor. Bu arada sistemin BIOS'unda AHCI/IDE değiştirme gibi seçenekler vs. yok. Dell bu sistemi hazırlarken BIOS'una asgari miktarda ayar seçenekleri koymuş. Bu yüzden bu tarzda bir ayar yapmam söz konusu değil. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar iş yerime 2. bilgisayar olması adına ikinci el bir Dell optiplex GX270 satın aldım. Sisteme gerekli yükseltmeleri(RAM, HDD) yaptıktan sonra temiz bir format atmak amacıyla hazırlamış olduğum Windows XP format USB'sini taktım. Ancak tam Windows kurulumuna geçerken 0x0000007b hatası alıyorum ve formata başlayamıyorum. Daha sonra başka bir Windows 7 USB'si hazırladım. Ancak disk seçimi bölümünde sisteminizde disk bulunamadı tarzı bir hata veriyor. Bu arada sistemin BIOS'unda AHCI/IDE değiştirme gibi seçenekler vs. yok. Dell bu sistemi hazırlarken BIOS'una asgari miktarda ayar seçenekleri koymuş. Bu yüzden bu tarzda bir ayar yapmam söz konusu değil. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Buradaki
destek sayfasında da sadece XP sürücüleri var. HDD'yi başka bir makineye takarak Windows 7 kurulumunun ilk aşamasını tamamlayın, kurulum bilgisayarı yeniden başlattığı anda bilgisayarı kapatarak HDD'yi çıkarın ve sorunlu makineye takın. Böylece işler yolunda giderse ilk önyükleme esnasında sorunlu cihazı tanımlayacak ve açılacaktır.
Not: Kurulum tamamlanıp yeniden başlatıldığında diski geçici olarak taktığınız makinenin kesinlikle açılmasına izin vermeyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı