Arkadaşlar selam önceden açtığım bir konu vardı; "Windows XP için SSD mi HDD mi?" bu konuda arkadaşlarım yeterince destek oldular fakat bir sorum daha vardır ve yeni konu açmanın daha mantıklı olduğunu düşündüm. Eski bir laptopum var içine XP kuracağım. Laptopa 1 TB HDD takılı Samsung markasına ait 2.5 inç boyutunda. XP'yi bunun içine kurabilir miyim? 1 TB olduğu için Windows XP görmeyebilir kurulmayabilir diye düşündüm. Böyle bir şey olur mu? 1 TB HDD'me XP kurabilir miyim?
Not: ISO dosyam mevcut. Kurulum için desteklerinizi bekliyorum.
Kurulabilir ama SATA sürücüleri lazım. Çünkü XP'de SATA sürücüleri sisteme entegre değil.
Onun için de yapılacak işlemler konusunda ben bilgili değilim
Bu siteden bu bilgiye bakarak evet diyebilirim. Yine de deneyen birisi daha iyi bilgi verebilir. Bir de "neden kabul etmesin?" diyesim geldi.
Windows XP, 4TB sabit sürücüyü tanır mı?
4 TB'ın tamamını kullanmak için Windows'un daha yeni bir sürümüne yükseltmeniz ve UEFI'yi destekleyen bir anakarta sahip olmanız gerekir. Bu sürücü , Windows XP gibi daha eski işletim sistemlerini desteklemez. Bu sürücüyü Windows XP ve hatta Windows 98'de kullanabilirsiniz, ancak ilk 2.1 TB ile sınırlı kalacaksınız.