Windows XP İçin İyi ve Hafif Anti Virüs Programı Tavsiyesi

Makaleler
1
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Merhaba arkadaşlar. Forumca Windows XP den nefret ettiğinizi ve destek vermediğinizi biliyorum ancak seneye yeni bir bilgisayar alana kadar bu 11 yıllık hurda ile idare etmek zorundayım. Ve Linux, Windows 7, Windows 8, 8.1 hatta Windows 10 bile denememe rağmen hepsi abuk subuk hatalar verdi (etkinleştirememe, ses olmaması, güncelleme hataları vb...). Hatta 8 i şu anda kuramıyorum dosya geçersiz hatası veriyor. Bunun için windows 8.1 kur diye mesaj atmazsanız sevinirim. Asıl sorum şu:
av-test sitesine baktığımda windows XP için en son 2014 yılının ortalarında antivirüs testi yapılmış. Ancak tam 1 yıl oldu ve hangi anti virüsün XP de daha iyi olduğunu bilmiyorum. Aklımda 360 total security var ancak eskiden kurduğumda bilgisayar biraz hantallaşmıştı. 360 internet security de var ancak ondan destek kesildi diye biliyorum(sadece bir tahmin). Microsoft security essentials' ta kuramam çünkü uzun zamandır serial keyini hiç kullanmadığım için unuttum ve crackli kurdum. Ücretsiz ve hafif ama iyi koruyan bir antivirüs önerebilir misiniz? @THE_MILLER

Son düzenleyen: Moderatör:
Nefretlik bir durum değil, eski sistemlerin sıkıntısı çok olur.

Şimdi belirttiğin sorunlara bakarsak; yasal lisansın yoksa etkinleştiremezsin. Ses olmaması sürücüyü yükleyememiştirsin. Güncelleme hatası Windows Update Fix ile çözülür, tabiki yasal lisansın varsa. Dosya geçersiz hatası ise hatalı iso dosyası yazdırmandandır. Yani kısacası hatalar kullanıcı bazlıdır.

Webroot 6 aylık Broncos Defense Stop of the Game Presented by Webroot kullanabilirsin. En hafif yazılımların başında gelir fakat bu XP gibi eski sistemlerin korunabilir olduğunu göstermez. XP kuracağınıza Linux çekirdekli işletim sistemleri kullanın, örneğin Elementary OS.

Nefretlik bir durum değil, eski sistemlerin sıkıntısı çok olur.

Şimdi belirttiğin sorunlara bakarsak; yasal lisansın yoksa etkinleştiremezsin. Ses olmaması sürücüyü yükleyememiştirsin. Güncelleme hatası Windows Update Fix ile çözülür, tabiki yasal lisansın varsa. Dosya geçersiz hatası ise hatalı iso dosyası yazdırmandandır. Yani kısacası hatalar kullanıcı bazlıdır.

Webroot 6 aylık Broncos Defense Stop of the Game Presented by Webroot kullanabilirsin. En hafif yazılımların başında gelir fakat bu XP gibi eski sistemlerin korunabilir olduğunu göstermez. XP kuracağınıza Linux çekirdekli işletim sistemleri kullanın, örneğin Elementary OS.
Yasal lisansım var dreamspark tan aldım. Sürücü yükledim ancak zar zor yüklediğim 1-2 güncelleştirme nedensiz bir şekilde ses aygıtlarını algılayamamasını sağladı. Windows update fix çok kez denedim hiç bir işe yaramıyor. Elementary OS yüklemeyi de denedim o da pc nin eskiliğinden dolayı masaüstü bile gelmedi(nomodeset dahil). Webroot' u deneyeceğim teşekkürler :)

XP yüklü bir sistem en güvenli internet bağlantısı kesik bir şekilde kullanılabilir. Eğer internet gerekiyorsa ve elementary OS ağır geldiyse daha hafif dağıtımlar kurulabilir. Lubuntu, Xubuntu, Linux Lite ya da PureOS olabilir. Onlar da ağır gelirse çok daha hafif Puppy Linux, Tiny Core Linux, Trisquel ve Trisquel Mini gibi dağıtımlar da var.

Eski sistemlerde birden fazla işi aynı anda yapmak zaten çok zor olduğundan bence en makul senaryo bu cihazların tek bir işi yapacak şekilde ayarlanması olacaktır. Hafif bir torrent istemcisi kurup ve disklerinizi bağlayıp download istasyonu olarak kullanılabilir. Medya merkezi olarak kullanılabilir. MAME gibi emulatorler sayesinde Arcade, Atari, Nintendo, SEGA oyunları oynanabilir. Programlama çalışabilir ya da GNU/Linux´u öğrenmek için deneme tahtası olarak da kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı