Windows XP kullanan var mı?

Win XP'yi boşverin halen disket kullanılıyor. Belgeselde gördüm hem de uçaklarda kullanılıyor.

2017 yılına dek kullandım ama sonrasında Windows 7'ye geçtim. 2000'li yıllardan 2017'ye kadar bana bayağı eşilk etti, eski programlarıyla videolar çektim, video düzenlemesi yaptım; Winamp, Paint gibi programlar kullandım, o dönemki pek çok oyunu oynamama olanak sağladı vs. vs.

Güzel bir dönemdi ama kapatmak da gerekiyordu, tıpkı 2018'den itibaren Windows 7 dönemini kapattığım ve Windows 10'a geçtiğim gibi.

Anladığım kadarıyla şu sıralar devlet dairelerinde, bankalarda ve bu gibi yerlerde halen kullanılıyormuş. Özel bir internet tarayıcısı vardı sanırım halen Windows XP'yi destekleyen, o kullanılarak internete girilebilir ama nasıl bir deneyim elde ediliyor, hiç bilemiyorum.

Ama şöyle bir şey var ki, eğer retro seviyorsanız veya retro içerikler çekiyorsanız Windows XP çalıştırabilen bir bilgisayarınız vardır ve onunla nostalji turu yaptırıyorsunuzdur benim yaşlarımdakilere ve büyüklerimize. Bu durumda mantıklı bulabilirim.

Sizce Microsoft kötü yola mı gidiyor? kullanıcıları en yeni Windows kullanmaya mecbur bırakıyor dersek

Sizce Microsoft kötü yola mı gidiyor? kullanıcıları en yeni Windows kullanmaya mecbur bırakıyor dersek
Windows 11'den sonrası konusunda beni düşündürüyor açıkçası. Windows 10'da kalıp sürekli güncellemelerle devam ederler ve eski bilgisayarlar için olan daha düşük sistem gereksinimli bir Windows 10 sürümü de mevcut olurdu diye düşünmüştüm ama Windows 11 geldi 2021'de. Üstelik yeni bir sisteme geçtiler sanırım ki sistem gereksinimleri ciddi manada artış gösterdi ve düşük sistem özellikli laptoplarda 11 çalıştırmak randımanlı olmuyor sanırım. Ve bu Windows sürümü çıkarma işi devam edecek gibi.

Tabii ki de var hem de tam karşında!

XP eski tarz PC oyunları oynamak için iyidir ama offline kalmak için kullanilmali başka bir şeyde kullanilmaz artik.

Online giriş yapılıyor

Bu arada sorularınız varsa alabilirim.

İlk bilgisayarımı 2006 yılında aldım. Ve bu masaüstü bilgisayarı 2006 yılından beri, Windows XP yüklü şekilde kullanıyorum. Söz konusu bu bilgisayar neredeyse 24 saat açık ve yıllara meydan okuyarak sorunsuz şekilde çalışıyor. Bu arada, bu bilgisayar dışında başka bilgisayarlarım da var. Diğer bilgisayarları kullanmam gerekmeseydi ve aşağıdaki şekilde bir kullanım amacım olsaydı, sadece bu bilgisayarı kullanabilirdim.

Öncelikle, bir ürün, işlevini yerine getirdiği sürece kullanılır. Bu ürün belirttiğim gibi bir bilgisayar veya başka bir ürün olabilir. Bir ürünü uzun süre kullanıyorsanız, bu sizin malınızın değerini bildiğinizi ve bilinçli bir tüketici olduğunuzu gösterir.

Windows XP veya diğer eski işletim sistemleri için duyulan "Güvenlik sorunu" kaygısı yersizdir. Yeni bir işletim sisteminde sürekli savaşa ve saldırılara maruz kalmıyorsak, Windows XP'de de böyle bir şey olmuyor. Girdiğiniz internet sitelerine, tıkladığınız bağlantılara, indirdiğiniz dosyalara dikkat ederseniz, güvenlik ve virüs riski ortadan kalkmış olur.
Bahsettiğim bilgisayarda kullandığım programlardan bazıları:

İnternet tarayıcısı olarak Mypal, Mozilla Firefox, 360Chrome, Supermium, Maxthon, Tor Browser ve Yandex.

Avast Free Antivirüs, Malwarebytes, Winamp, CherryPlayer, VLC Media Player, Adobe Reader, Microsoft Office, OpenOffice, LibreOffice, WinRar, 7-Zip.

Şurada, bazı programların Windows XP'ye yüklenebilen son sürümlerini görebilirsiniz:

Windows XP yüklü bir bilgisayarda internete girebilir, video izleyebilir ve eski oyunları oynayabilirsiniz. Birçok eski ve kaliteli oyunu oynuyorum. Evde televizyonum yok. 27 inç monitörüm var ve hazırladığım m3u dosyasını kullanarak, TV kanallarını bu bilgisayarda VLC Media Player ile izliyorum.

Yukarıda yazdığım internet tarayıcıları ile internete giriyor, dizi ve film izleyebiliyorum. Tivibu ve Beinconnect sitelerindeki bazı kanallar ve içerikler "DRM" özelliğinden dolayı açılmayabiliyor. Bu sorunu çözemedim (Supermium tarayıcısında bu özellik var ama yine de açılmıyor). Bunun dışında, internetteki birçok video bahsettiğim tarayıcılarla açılıyor.

Sizin de elinizde benimki gibi ilk bilgisayarınız veya eski bir bilgisayarınız varsa, yeni bir bilgisayar almaya gücünüz yetmiyorsa, amacınız yukarıda yazdığım şeyleri yapmaksa, Windows XP'yi kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…