Windows XP kullanırsam sorun olur mu?

DARK WORLD

Hectopat
Daha fazla  
Windows XP kullanmak istiyorum, ondaki rahatlığı hiçbirinde bulamadım. Bildiğim kadarıyla da kullanıma kapandı. Ona geçiş yapsam neleri kullanamam ? Virüs programı kurabilir miyim? Ya da diğer şeyler. Biraz ayrıntılı yardımcı olursanız sevinirim.

İnternette bile dolaşamazsın artık. Çünkü XP'de video izlerken donanımsal hızlandırma yok Anında virüs yersin ve güncel sürücü de bulamazsın Ayrıca teknik destek istediğinde yarım etmeyiz. XP'te desteği kestik. 15 Ocak'ta da 7'ye desteği kesiyoruz.

Anladım, bu kötü oldu. 15 Ocak'ta da W7 mi kapanacak?

Microsofttan önce XP'ye desteği kesmiş bulunuyorduk o yüzden önermiyoruz. Eğer sisteminiz birde yeni ise afedersin ama ahmaklıktan başka bir şey değildir.
Ancak benim gibi agp bir sistemin olur sürücülerin yeni işletim sistemlerine uymaz veya oyun vb. oynayamazsın. O zaman xp geçilebilir antivirüs kurulmak şartı ile.

Penthium 225 mmx çıktığında bize UUU! dedirtti o yıllarda Penthium 75mhz kulanıyordum, Penthium III çıktığı yıllarda oynanan ticaret oyununun farkına vardım, çıkan oyun ve yazılımlar bilgisayarlarımızı eskitti, bilgisayarların gelişmesi hızlanmasını destekiyoru iş yaparken misal 3DSmax ile render almak çok hızlandı, ama! basit web sayfalarını neden kasıyorlar 3 adet text içerikli sayfa 1GB ram harcıyor? alınan her bilgisayar, üst modeli çıkınca eskiyor, buda sektörün entegre çalıştığının (Sistem gereksinimi) bir kanıtı.

Windows XP'de kullanmayacaksın diye bir şey yok. Yani hala kullanılabilir bi işletim sistemi. Ama güvenlik açısından tehlikeli. Mesela diyelim internetten alışveriş yapıyorsun virüslü bir sistemle nolacak koruma da yok? Eğer sistem çok eskiyse Win 8.1 filan kasıyorsa veya illa XP kurmak istiyorum diyorsan Kaliteli Bir Virüs Programı + Son Sürüm Driverler (Oyun oynayacaksan) + Windows Update güncel olacak. Ama buna rağmen gene de W7 veya W8.1 kurmanı öneriyorum.

Güvenlik konusunu düşünemez isen destek önemli değil dersen kullanabilirsin. Her zaman güncel olan sistem iyidir kullanıcılar için. Ama desteği sorun etmez isen kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…