Çözüldü Windows XP kurarken "0x000000A5" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Creelpy7

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
SSD 500GB Kingston
Ekran kartı
Intel HD Graphics 520
İşlemci
Intel Core i5
Merhaba. Eski ve kullanmadığım bilgisayarıma öylesine hem nostalji hem eğlence olsun diye Windows XP yüklemeye çalışıyorum fakat tam kurulumu açacakken hata kodu 0x000000A5 olan mavi ekran geliyor. "bu sistemde BIOS tam olarak ACPI uyumlu değil." bu sorunu nasıl çözerim?

WhatsApp Görsel 2025-01-11 saat 17.21.46_78563f8d.jpg

Çözüm
Cihaz modeli ne? Belki Windows XP desteklemiyor olabilir. Mesela benim laptopumda da Windows 8 desteği olmadığı için kurarken mavi ekran alıyorum.

Cihazın modeli Lenovo Thinkpad T470 20JN. (BIOS'u resetlemeyi ve F7'ye basmayı denedim)

Bilgisayarımın desteklemediğini öğrendim yardımın için teşekkür ederim hocam.
Bilgisayarın BIOS'u legacy mod da mı? Bir de mümkünse DVD'den kurun. Çünkü USB'den kurmak sıkıntı çıkartabiliyor.

Evet legacy mod da. DVD'den kurmayı deneyeceğim size dönerim.

Bilgisayarın BIOS'u legacy mod da mı? Bir de mümkünse DVD'den kurun. Çünkü USB'den kurmak sıkıntı çıkartabiliyor.

Hocam DVD'de de aynı sorun oluyor. Başka ne önerirsiniz?

Son düzenleme:
Cihaz modeli ne? Belki Windows XP desteklemiyor olabilir. Mesela benim laptopumda da Windows 8 desteği olmadığı için kurarken mavi ekran alıyorum.

Cihazın modeli Lenovo Thinkpad T470 20JN. (BIOS'u resetlemeyi ve F7'ye basmayı denedim)

Bilgisayarımın desteklemediğini öğrendim yardımın için teşekkür ederim hocam.

Son düzenleme:
Çözüm
Kötü laptop değil ki zaten. Windows 10 sıkıntısız açıcaktır. Ama eğer gerçekten Windows XP kurmayı planlıyorsan eğer ki, SATA RAID destekleyen Windows XP ISO'sunu yükleyip format atmayı deneyebilirsin. Bu 0x000000a5 hatası driver sıkıntısından dolayı verir. (yükledikten sonra ya da yükleme ortasında bu hata karşına çıkar)

Kötü laptop değil ki zaten. Windows 10 sıkıntısız açıcaktır. Ama eğer gerçekten Windows XP kurmayı planlıyorsan eğer ki, SATA RAID destekleyen Windows XP ISO'sunu yükleyip format atmayı deneyebilirsin. Bu 0x000000a5 hatası driver sıkıntısından dolayı verir. (yükledikten sonra ya da yükleme ortasında bu hata karşına çıkar)

Merhaba hocam geç cevabım için özür dilerim SATA RAID destekleyen ISO nasıl bulurum internette arayınca çalışan ISO bulamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı