Windows XP kurmak için hangi ayarlar yapılmalı?

Anna Karenina

Hectopat
Yer
Kırşehir Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: İntel Core İ7 3770 | GT 415 | HD 4000 | 16 GB RAM DDR3 1333Mhz | Quadro H61 Anakart | 300W PSU ATX | Samsung 870 EVO 250 GB SSD | Kioxia Exceria Sata SSD 480GB | Fury 128GB SSD | Toshiba MQ0ABD038 320GB HDD | Windows 10 Pro AtlasOS

Keyboard: Piranha 2345 | Mouse: Corsair Katar PRO | Headset: P47 Wireless | Monitor: Samsung SyncMaster 940BW 75 Hz | | Phone: Sony Experia M5 | Huawei P7 Lite 2017 | Laptop Asus VivoBook S14 | HP G255 i3 5005
Meslek
Oto yedek parça sanayi
RAM
16 GB
Ekran kartı
GT 415
İşlemci
i7 3770
HDD içine XP kurmak istiyorum USB'ye yazdırdım ISO dosyasını ama şimdi BIOS'da hangi ayarları yapmam gerek bilmiyorum.

HDD içine XP kurmak istiyorum USB'ye yazdırdım ISO dosyasını ama şimdi BIOS'da hangi ayarları yapmam gerek bilmiyorum.

Sorması ayıp ama neden kurmak istiyorsun çok verimsiz çalışır.

Gereksiz. RAM'in aşırı fazla. Bu sisteme Windows 10 gider. İçine sanal makina ile aynı anda 4 tane XP çalıştırırsın. Hem işlemcin hem de ekran kartın XP için aşırı güçlü.

Sorması ayıp ama neden kurmak istiyorsun çok verimsiz çalışır.

Gereksiz. RAM'in aşırı fazla. Bu sisteme Windows 10 gider. İçine sanal makine ile aynı anda 4 tane XP çalıştırırsın. Hem işlemcin hem de ekran kartın XP için aşırı güçlü.

Ana makine Windows 10 SSD var zaten HDD boş onun içine kurup bakmak istiyorum nostalji yapmak istiyorum.

Anladım. Dümdüz kurun. Driverlar konusunda zorluk çekebilirsin.

Hayır ama nasıl yani hiçbir BIOS ayarı yapmam gerekmiyor mu? AHCI IDE vs. sonuçta çok eski sistem kuruyoruz.

Hayır ama nasıl yani hiçbir BIOS ayarı yapmam gerekmiyor mu? AHCI IDE vs. sonuçta çok eski sistem kuruyoruz.
Hocam ne farkeder ki? Eski sistem için ayar yapmaya kalkarsan bu sefer Windows 10'u düzgün çalıştıramazsın. Eğer şuanki ayarlarla XP kurulum ekranı geliyorsa kur gitsin.

Hocam ne fark eder ki? Eski sistem için ayar yapmaya kalkarsan bu sefer Windows 10'u düzgün çalıştıramazsın. Eğer şu anki ayarlarla XP kurulum ekranı geliyorsa kur gitsin.

Yok kurulmuyor ekran gelmiyor MS-DOS5.0 yazısı var başka bir şey yok sonra zaten yaptığım ayarları default yaparım.

Hocam böyle kalıyor bosa girdim hepsini legacy yaptım gene aynı @the Prodigy

Sürekli yanıp sönen çizgide kaldı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…