Windows XP'de Paylaşılan Yazıcıyı Windows 7'de Göremiyorum

exileteam

Hectopat
XP işletim sistemi bilgisayarla gelen yazılımdı. Sonradan ram, ekran kartı, HDD artırıldı kasada. Lakin işletim sistemi aynı kaldı. Orijinal Windows XP Pro SP1 versiyonu kuruldu. Güncellemeler ile SP3'e yükselttim. Ağ paylaşımında yazıcı sorun yaratıyor. Windows 7 yüklü bilgisayarda Canon MF4500 yazıcıyı ethernet ve usb ile ağda paylaştım lakin Windows 7 tanımıyor yazıcıyı. Printer özelliği yok diyor.

Sorunu nasıl çözerim?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle siz sistemi upgrade ediyorsunuz, XP kuruyorsunuz? Tabi çıkacak böyle sorunlar ortaya. Öncelikle her iki sistemi de Windows 8.1.1'e yükseltin. Ardından yazıcının sürücülerini paylaşacağınız bilgisayara kurun. Eğer bana MF serisi 8'de çalışmıyor derseniz bende size şöyle bir cevap veririm. MF4150SE vardı elimde. 8 sürücüsü ortada yokken bile 7 sürücüsü ile çatır çatır çalıştı yazıcı. O yüzden 8 ile sıkıntısız çalışacak o yazıcı.
Sürücünüz bu: MF Drivers (x64 Edition)

Daha sonra Ev Grubu oluşturunuz. Ev grubunu oluşturduktan sonra yazıcılar otomatik olarak paylaşılacak (seçerseniz tabi ki) ve her iki cihazdan da çalıştırılmaya hazır duruma gelecektir.

Ayrıca yazımınıza biraz daha fazla dikkat edin. Ne dediğiniz anlaşılmıyor maalesef.

Öncelikle siz sistemi upgrade ediyorsunuz, XP kuruyorsunuz? Tabi çıkacak böyle sorunlar ortaya. Öncelikle her iki sistemi de Windows 8.1.1'e yükseltin. Ardından yazıcının sürücülerini paylaşacağınız bilgisayara kurun. Eğer bana MF serisi 8'de çalışmıyor derseniz bende size şöyle bir cevap veririm. MF4150SE vardı elimde. 8 sürücüsü ortada yokken bile 7 sürücüsü ile çatır çatır çalıştı yazıcı. O yüzden 8 ile sıkıntısız çalışacak o yazıcı.
Sürücünüz bu: MF Drivers (x64 Edition)

Daha sonra Ev Grubu oluşturunuz. Ev grubunu oluşturduktan sonra yazıcılar otomatik olarak paylaşılacak (seçerseniz tabi ki) ve her iki cihazdan da çalıştırılmaya hazır duruma gelecektir.

Ayrıca yazımınıza biraz daha fazla dikkat edin. Ne dediğiniz anlaşılmıyor maalesef.
64 Bit değil, 32bit. Galiba hallettim sorunu.

Dostum bırak şu XP'yi. XP'den paylaşıma açarsan eğer 7'de göremezsin zaten. Görsen de sürücülerini kuramaz. Kur Windows 8.1.1 sıkıntısız kullan!
Demesi kolay. Windows XP'de server olarak kurulu. Muhasebe bilgileri, fatura, e,fatura, maliye gelir gider, araç takip GPS, kamera vb. şeyler var. Ana bilgisayar bu.

Format atamam, atsam bile VDS sunucu olarak kurulum yapılması lazım tekrar.

Windows 8'de XP'de uğraştığınızın yarısı bile uğraşmazsınız işi biraz biliyorsanız. Eğer ETA7 kullanıyorsanız onu sanal makinede açmanız gerekecek o kadar. Ayrıca XP server ise sizin firma şimdiden ayvayı yedi benden söylemesi. Ayrıca illede VDS gibi kuracaksanız "Windows Server 2012 R2 with Update MSDN x64" şeklinde aratın Google'da. MD5 ve SHA1 kodu veren bir siteden bu .ISO'yu indirin. Kurmak için internetten bir adet key bulun. Onu yazın, kuruluma geçiş yapsın. Bu sürüm sunucu sürümü olduğu için fazladan ek ayar yapmanıza gerek kalmaz.

Windows 8'de XP'de uğraştığınızın yarısı bile uğraşmazsınız işi biraz biliyorsanız. Eğer ETA7 kullanıyorsanız onu sanal makinede açmanız gerekecek o kadar. Ayrıca XP server ise sizin firma şimdiden ayvayı yedi benden söylemesi. Ayrıca illede VDS gibi kuracaksanız "Windows Server 2012 R2 with Update MSDN x64" şeklinde aratın Google'da. MD5 ve SHA1 kodu veren bir siteden bu .ISO'yu indirin. Kurmak için internetten bir adet key bulun. Onu yazın, kuruluma geçiş yapsın. Bu sürüm sunucu sürümü olduğu için fazladan ek ayar yapmanıza gerek kalmaz.
Dediğinizi anladım da bilgisayar konusunda o kadar bilgili değilim. Dediklerinizi yapmaya kalksak programlar vs. 10.000$ tutuyor. O kadar tutmasa bende hallederim.

Dediğinizi anladım da bilgisayar konusunda o kadar bilgili değilim. Dediklerinizi yapmaya kalksak programlar vs. 10.000$ tutuyor. O kadar tutmasa bende hallederim.
Vermek zorundayım. Muhasebe programı Windows XP destekliyor. Windows 2012 için 10 bin dolar, Windows 2013 için 20 bin dolar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı