Windows XP'de virüs yeme olasılığı

Daha fazla  
Merhaba. Eski bir sistem var. Ona XP kuracağım. Sadece Netflix ve Spotify için kullanılacak. Yok crack oyunmuş vs. indirilmeyecek. Kaspersky ile birlikte kullanılırken durduk yerde virüs yer miyim? İnternetten alışveriş falan yaparken sıkıntı olur mu? XP destegi bitti 8.1 kurun vs. demeyin. Ben sadece virüs bulaşma riskini soruyorum?

Hocam, bilinmedik kaynaklardan saçma şeyler indirirseniz yer. Ama kullanımınıza dikkat ederseniz(kuracağınız uygulamaları kendi sitelerinden vs. kurarsanız) herhangi bir sıkıntı sorun olmaz.

Hocam, bilinmedik kaynaklardan saçma şeyler indirirseniz yer. Ama kullanımınıza dikkat ederseniz(kuracağınız uygulamaları kendi sitelerinden vs. kurarsanız) herhangi bir sıkıntı sorun olmaz.
Kredi kartı çalınma vs. olmaz değil mi?

Vallahi virüs yer bence kullanma her şey eski zaten.

yani indirme yapmasan bile güvensiz sitelerden etkilenme ihtimali var.

Kaspersky'a çok güvenme. Yani çok güvenme derken program güvenli ama, Xp gibi eski bir işletim sistemini ne kadar koruyabilir orası tartışılır. Güncel Xp desteği var mı onu da bilmiyorum. En son 2014'te bir duyuru paylaşmış destekliyoruz diye başka bulamadım. Hadi destekliyor diyelim. Xp desteği bittikten sonra ne tür açıkları çıktı bilinmiyor. Yani kredi kartıyla alışveriş çok riski nerden ne şekilde sıkıntı çıkarır bilemezsin.
Yani bunu şöyle düşün elinde bir tofaş var. Güvenlik için dünyanın en iyi airbagini, en iyi emniyet kemerini yaptırıyorsun. Her türlü önlemi alıyorsun fakat araba kaza yapınca ikiye bölünüyor dünyanın en iyi airbagini taksan ne takmasan ne bunu da öyle düşün. Kaspersky ne kadar kaliteli ne kadar güvenli olursa olsun üstüne kurulan sistem günümüzde sorun çıkarırdıktan sonra onu kullanmanın ne anlamı var.

Desteği bittiği için şuan baya bir exploit var işletim sisteminde, bulaşma ihtimali az olsa da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…