Windows yanına Linux dağıtımı önerisi

Cihan2435

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendesi
Merhabalar, şu an Windows 11 kullanmaktayım, yanına bir Linux dağıtımı kurmak istiyorum. Windows 11'in Secure Boot ve TPM isteği Linux kurmamı engeller mi? Engellemez ise kullanımı kolay bir dağıtım önerebilir misiniz? Ben Linux Mint kullanmayı düşünüyorum, iyi midir? Cinnemon, Mate ve Xfce farkı nedir?

Cinnamon en iyi deneyimi size sunacaktır. Xfce ve Mate'i düşük sistemler için öneririm. Ubuntu'da çok iyi.

Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz ama diğer etmenleri bilmiyorum.
Cinnamon en iyi deneyimi size sunacaktır. Xfce ve Mate'i düşük sistemler için öneririm. Ubuntu'da çok iyi.

Ubuntu bence hiç iyi değil.

Sunucuları ana sunucuya çekerseniz, kurulumda minimal kurulum seçerseniz sorunla karşılaşma olasılığınız az. Ben seviyorum ve bence önderlik ediyor. Uygulamalar en düzgün Ubuntu için optimize ediliyor gibi.

Eğer Linux'ta çok deneyiminiz yoksa Ubuntu/Debian tabanlı bir dağıtım kurmanız uygun olacaktır. Yeni başlayanlar için Pop!_OS, Linux Mint, Elementary veya Ubuntu önerimdir, hepsi Ubuntu tabanlıdır.

Windows 11'in Secure Boot ve TPM isteği Linux kurmamı engeller mi?

TPM'i bilmiyorum ama Secure Boot'un acik olmasi sorun yaratabilir. Hatta cogu zaman yaratiyor zaten.
Kurulumdan once kapatmanda fayda var.

Ben Linux Mint kullanmayı düşünüyorum, iyi midir?

Yeni baslayan kullanicilar icin iyidir. Gayet basit bir kullanimi vardir.

Cinnemon, Mate ve Xfce farkı nedir?

Bunlar masaustu ortamidir.

Cinnamon, GNOME catalidir. Ancak GNOME'dan daha fazla ozellestirme imkani sunar.
Mate ve Xfce ise, Cinnamon ve GNOME'a kiyasla daha hafif ortamlardir. Daha az kaynak tuketirler.

Cinnamon'u secmeni oneririm.

Teşekkürler arkadaşlar o zaman Linux Mint kuruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…