Merhabalar, şu an Windows 11 kullanmaktayım, yanına bir Linux dağıtımı kurmak istiyorum. Windows 11'in Secure Boot ve TPM isteği Linux kurmamı engeller mi? Engellemez ise kullanımı kolay bir dağıtım önerebilir misiniz? Ben Linux Mint kullanmayı düşünüyorum, iyi midir? Cinnemon, Mate ve Xfce farkı nedir?
Sunucuları ana sunucuya çekerseniz, kurulumda minimal kurulum seçerseniz sorunla karşılaşma olasılığınız az. Ben seviyorum ve bence önderlik ediyor. Uygulamalar en düzgün Ubuntu için optimize ediliyor gibi.
Eğer Linux'ta çok deneyiminiz yoksa Ubuntu/Debian tabanlı bir dağıtım kurmanız uygun olacaktır. Yeni başlayanlar için Pop!_OS, Linux Mint, Elementary veya Ubuntu önerimdir, hepsi Ubuntu tabanlıdır.
Cinnamon, GNOME catalidir. Ancak GNOME'dan daha fazla ozellestirme imkani sunar.
Mate ve Xfce ise, Cinnamon ve GNOME'a kiyasla daha hafif ortamlardir. Daha az kaynak tuketirler.
Imagine an OS for the software developer, maker and computer science professional who uses their computer as a tool to discover and create. Welcome to Pop!_OS