Windows yazılar bulanık

canola1

Centipat
Merhaba. Abra A5 v15.2 bilgisayarım var. Fakat yazılar bulanık görünüyor. Ölçeklendirme ayarlarından özel ölçeklendirme yapıp 125 seçtiğimde düzeliyor fakat bu sefer bazı uygulamalar çok küçük görünüyor. Farklı bir çözümü var mı?

monitör den kaynaklanmadığına eminmisiniz ? Bi foto atma imkanınız varmı veya
Monitörden kaynaklandığını zannetmiyorum. Çözünürlüğü %100 e çektiğimde düzeliyor fakat bu sefer de görüntü çok küçük oluyor.
Ölçeklendirmeyi %100'e getirip ClearType'ı açıp dener misiniz?
%100'de düzeliyor fakat bu sefer de görüntü çok küçük oluyor. Farklı bir çözüm arıyorum.
Win + S >> Gelişmiş sistem ayarları >> Performans >> Yazı stillerinin kenarlarını düzelt.

Ayrıca Windows'u etkinleştirdiğinize emin olun.
Tik var zaten. Windows'u yeni yükledim. Etkinleştirmedim henüz. Ondan olabilir mi diyorsunuz?

NVIDIA DSR ayarı açık mı? Eğer açıksa sanal çözünürlük oluşturup ekranı sıkıştırdığından dolayı yazıları bulanık gösteriyor olabilir.
16d0eb83b375e1e82eb171a31a2dde2b.png

DSR diye bir şey görünmüyor. Nasıl kontrol edebilirim?

%100'de düzeliyor fakat bu sefer de görüntü çok küçük oluyor. Farklı bir çözüm arıyorum.
%125 ölçeklendirme de sizin istediğiniz büyüklükte oluyor ise Başlat açıp ClearType arayın ve etkinleştirin size yardımcı olacaktır.
Ayrıca şunu da deneyebilirsiniz:
Başlangıç - Ayarlar - Erişim Kolaylığı - Monitör - Metni Büyüt seçeneği ile denemeler yapabilirsiniz.
Veya onun hemen altında bulunan "her şeyi daha büyük yap" kısmından 125% seçip denemelerde bulunabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı