Windows yazılar bulanık

%125 ölçeklendirme de sizin istediğiniz büyüklükte oluyor ise Başlat açıp ClearType arayın ve etkinleştirin size yardımcı olacaktır.
Ayrıca şunu da deneyebilirsiniz:
Başlangıç - Ayarlar - Erişim Kolaylığı - Monitör - Metni Büyüt seçeneği ile denemeler yapabilirsiniz.
Veya onun hemen altında bulunan "her şeyi daha büyük yap" kısmından 125% seçip denemelerde bulunabilirsiniz.
Bütün dediklerinizi yaptım fakat olmuyor hiçbir şekilde.

Ekran görüntüsü atabilir misiniz? Derdinizi tam olarak anlayamadım ben.
475bfc76a6272cd8f48c9c0fc8259d53.png ec95fce22f5244cfeb73039bb1a9fb50.png

Soldaki fotoğrafta yazılar olması gerektiği gibi sağdakinde ise bulanık umarım ayırt edebilirsiniz. Bu şekilde uzun kullanımda ciddi derecede rahatsız ediyor. Dediğim gibi yazıları soldaki gibi düzeltebiliyorum fakat bu sefer de bazı uygulamalar çok küçük oluyor ve yazıları okunmuyor.

Ekran boyutunuz 15.6 ise 1080p çözünürlükte önerilen ölçekleme %125 olması lazım denemelerinizi ölçekleme %125 iken yapmayı deneyin.
Windows Güncelleştirmelerini denetleyin.
Dahili ve harici ekran kartı sürücünüzün güncel olduğunu denetleyin.
Uygulama boyutlarını sizin için uygun hale getirdikten sonra erişim kolaylığı kısmında bulunan "Metni Büyüt" ayarını kendinize göre çubuk ile oynamalar yaparak yazı fontunu arttırabilirsiniz.
Yazıları net yaptıktan sonra uygulamalar küçülüyor dediğiniz eğer masaüstünde bulunan uygulamalar ise CTRL + Mause orta tuşu ile ayarlama şansınız olabilir ama bunu yapınca yazı fontu da büyüyor aklınızda bulunsun.

Sizin sorununun yüksek ihtimalle sürücülerin yüklü olmaması veya güncel olmamasından kaynaklı.

Ekran boyutunuz 15.6 ise 1080p çözünürlükte önerilen ölçekleme %125 olması lazım denemelerinizi ölçekleme %125 iken yapmayı deneyin.
Windows Güncelleştirmelerini denetleyin.
Dahili ve harici ekran kartı sürücünüzün güncel olduğunu denetleyin.
Uygulama boyutlarını sizin için uygun hale getirdikten sonra erişim kolaylığı kısmında bulunan "Metni Büyüt" ayarını kendinize göre çubuk ile oynamalar yaparak yazı fontunu arttırabilirsiniz.
Yazıları net yaptıktan sonra uygulamalar küçülüyor dediğiniz eğer masaüstünde bulunan uygulamalar ise CTRL + Mause orta tuşu ile ayarlama şansınız olabilir ama bunu yapınca yazı fontu da büyüyor aklınızda bulunsun.

Sizin sorununun yüksek ihtimalle sürücülerin yüklü olmaması veya güncel olmamasından kaynaklı.

Sürücüler tam ve güncel. Kendi sitelerinden yapıyorum kontrollerini. Ölçekleme %125. Hiçbir şekilde olmuyor. Windows'u aktifleştireceğim yine düzelmezse Microsoft ile görüşeceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı