Windows yükleme kısmında hangi diskler ayarlanmalı?

İsimsizMan09

Hectopat
Arkadaşlar format aşamasındayım 4'e böldü Disk'i ben girdiğim zaman 1 adet disk çıkmasını istiyorum. Bir ayar yapmam gerekli mi? 3 tanesini sileyim diyorum.

Dosya Ekleri

• 20230530_224034.jpg
    20230530_224034.jpg
    249 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar format aşamasındayım 4'e böldü Disk'i ben girdiğim zaman 1 adet disk çıkmasını istiyorum. Bir ayar yapmam gerekli mi? 3 tanesini sileyim diyorum.

Hocam sürüm seçme kısmına gelin.
Shift+F10 basın.
CMD'ye diskpart yazın.
List disk yazın.
Sel disk 0 deyin ve sonra clean yapın.
En sağlıklısı benim bildiğim böyle.

Hayır silmeyin, onlar Windows'un çalışması için gereken bölümler. Sürücü 0 Bölüm 3 seçerek kuruluma devam edin. Önceki Windows'tan kalan bölümler ise hepsini silin.
Ben hepsini sildim yaptım bir sıkıntı çıkmadı onlar geri yükleme falan yapmak istediğin zaman lazım oluyor.

Hocam sürüm seçme kısmına gelin.
Shift+F10 basın.
CMD'ye diskpart yazın.
List disk yazın.
Sel disk 0 deyin ve sonra clean yapın.
En sağlıklısı benim bildiğim böyle.
Yazdığımın CMD versiyonu. GUI ile daha kolay olur arkadaş için.

Şimdi hiçbirini silmeyeyim mi? Hepsini sil diyen de var.

Önceden Windows kurulduysa silin hepsini. Daha sonra tek bir bölüm kalacak, ona tıklayıp direkt ileri derseniz kurulum devam eder. Verileriniz silinecek bu işlemden sonra, yedek almadıysanız alın.

Ben hepsini sildim yaptım bir sıkıntı çıkmadı onlar geri yükleme falan yapmak istediğin zaman lazım oluyor.

Windows kendisi otomatik oluşturmuştur, o bölümler olmadan kurulmaz, hele EFI bölümü olmasa Windows hiç boot etmezdi bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı