Windows yüklerken 0x8007025D hatası

theknights107

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize günaydın, daha önce Valorant indirirken mavi ekran hatası bu konuyu açtım ve format atmak istedim. Ama format atarken diskleri ayarladıktan sonra devam diyorum, indirme başlıyor %30'da bazen %50'de hatayı veriyor. 0x8007025D sizce BIOS ayarlarından mı kaynaklı(2 farklı orijinal ISO dosyası denedim Rufus'la yazarken GPT ve FAT32 dedim olmayınca GPT ve NTFS dedim. ISO dosyasından veya flaşdan olamaz bunları 2 farklı flaştan denedim. Yardımlarınızı bekliyorum. BIOS'da da legacy Support disable, legacy Boot order tikini kaldırıp UEFI Boot order yaptım ve all UEFI dedim bir tane seçeneğe.
@Recep Baltaş @KojiroHyuga04

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükleme ekranının bir fotoğrafını atar mısın?

Yükleme ekranının bir fotoğrafını atar mısın?
838C604C-1A99-42D3-B916-8961DB9F64A9.jpeg
26DBF697-8A44-4E88-BF4D-33AE106D5453.jpeg
Tam burda hata veriyor.
Valorant indirirken mavi ekran hatası Konuda da belirttiğim gibi bellekleriniz arızalı.
Memtest yapmak için flash belleği hazırladım ama artık boot menüde flashlar görünmüyor.

Eki Görüntüle 1006361Eki Görüntüle 1006362Tam burda hata veriyor.

Memtest yapmak için flash belleği hazırladım ama artık boot menüde flashlar görünmüyor.
Windows 10 sürüm 1809'u indirip USB'ye yazdırdıktan sonra bilgisayarına kurmayı denedin mi?

Windows 10 yükleme medyasını şu veya şu yolla hazırlayabilirsin Windows 10 sürüm 1809'u yüklemede sorun yaşamazsan, aşağıdaki yazılımı kullanmana gerek yok.

+

Önceki mesajımda linkini verdiğim (Hiren's BootCD PE) içinde çeşitli araçları içinde barındıran USB üzerinden çalıştırılabilir mini bir sistem.
Hiren's BootCD'nin ben önceki sürümünü (Hirens.BootCD.15.2) bir kaç kez kullanmıştım. Eski sürümünde olan (RAM'lerini test etmek için) Memtest uygulamalarını bu yeni Hiren’s BootCD PE x64 v1.0.1 sürümünde göremedim. İstersen eski sürümü kullan, istersen yeni olanı.

Yeni olan sürümün USB'ye nasıl yazdırılacağı aşağıdaki gibidir:

Hiren’s BootCD PE x64 (v1.0.1) – ISO kalıbını indir.
Bu kalıbı USB'ye yazdırmak için şu uygulamayı da indir.
Bu dosyalar aynı klasörde bulunsun.

İçi boş, minimum 2 GB boyutunda bir USB işini rahatça görür. USB'yi bilgisayarına tak.
ISO2USB'yi sağ tıkla yönetici olarak çalıştır.
Program ISO kalıbını otomatikman görecektir.
Açılan pencerede Process tıklayarak yazdırma işlemini başlat.
Yes
Biraz bekle, işlem bitince uygulamayı sağ üstteki çarpı işaretinden kapat.
Görev çubuğunun sağ alt köşesinden "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" tıklayarak
USB'ni bilgisayardan çıkart.
Artık bu USB'yi sorunlu olan bilgisayarında kullanabilirsin.

USB'yi kendi bilgisayarına tak
Boot menüsünden USB aygıtını birinci sıraya al veya Enter'layarak bilgisayarın açılmasını bekle.
...
Yukarıda yazdıklarım şu videoda gösteriliyor. Oku, izle ve uygula:

Sistem açıldıktan sonra;
HDTune'u çalıştır, sürücünün sağlık (Health) durumunu kontrol et, (Error Scan) hataları tarat. Video'lu anlatım.Arızalı RAM veya yuvası olabilir, eğer HDD'niz sağlamsa, bellekleri ayrı ayrı test etmek gerekebilir.

Windows 10 sürüm 1809'u indirip USB'ye yazdırdıktan sonra bilgisayarına kurmayı denedin mi?

Windows 10 yükleme medyasını şu veya şu yolla hazırlayabilirsin Windows 10 sürüm 1809'u yüklemede sorun yaşamazsan, aşağıdaki yazılımı kullanmana gerek yok.

+

Önceki mesajımda linkini verdiğim (Hiren's BootCD PE) içinde çeşitli araçları içinde barındıran USB üzerinden çalıştırılabilir mini bir sistem.
Hiren's BootCD'nin ben önceki sürümünü (Hirens.BootCD.15.2) bir kaç kez kullanmıştım. Eski sürümünde olan (RAM'lerini test etmek için) Memtest uygulamalarını bu yeni Hiren’s BootCD PE x64 v1.0.1 sürümünde göremedim. İstersen eski sürümü kullan, istersen yeni olanı.

Yeni olan sürümün USB'ye nasıl yazdırılacağı aşağıdaki gibidir:

Hiren’s BootCD PE x64 (v1.0.1) – ISO kalıbını indir.
Bu kalıbı USB'ye yazdırmak için şu uygulamayı da indir.
Bu dosyalar aynı klasörde bulunsun.

İçi boş, minimum 2 GB boyutunda bir USB işini rahatça görür. USB'yi bilgisayarına tak.
ISO2USB'yi sağ tıkla yönetici olarak çalıştır.
Program ISO kalıbını otomatikman görecektir.
Açılan pencerede Process tıklayarak yazdırma işlemini başlat.
Yes
Biraz bekle, işlem bitince uygulamayı sağ üstteki çarpı işaretinden kapat.
Görev çubuğunun sağ alt köşesinden "Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı Çıkar" tıklayarak
USB'ni bilgisayardan çıkart.
Artık bu USB'yi sorunlu olan bilgisayarında kullanabilirsin.

USB'yi kendi bilgisayarına tak
Boot menüsünden USB aygıtını birinci sıraya al veya Enter'layarak bilgisayarın açılmasını bekle.
...
Yukarıda yazdıklarım şu videoda gösteriliyor. Oku, izle ve uygula:

Sistem açıldıktan sonra;
HDTune'u çalıştır, sürücünün sağlık (Health) durumunu kontrol et, (Error Scan) hataları tarat. Video'lu anlatım.Arızalı RAM veya yuvası olabilir, eğer HDD'niz sağlamsa, bellekleri ayrı ayrı test etmek gerekebilir.
HDTune ile test yapmıştım error scan'ı ssd'imde sorun görünmüyordu. Ama Hiren's Boot u pek anlayamadım.
Boot sorununu çözdüm. Fast bootu kapadığımda artık flash disklerim gözüküyor. RAM testi yapacağım. (memtest86)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı