Windows yüklerken "Kurulum dosyasını kontrol edip tekrar deneyin" hatası

colinarcher

Centipat
Selamlar,

Arkadaşlar, bilgisayara Windows 10'u yüklemem gerekti, Windows Media creation tool ile bir USB hazırladım. SSD ve HDD biçimlendirip yüklemeye geçtiğimde ise "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor. Kurulum dosyasını kontrol edip tekrar deneyin." Ve şu an hatırlamadığım bir hata kodu verip kurulum ekranına tekrar attı.

Tabii ilk aklıma gelen Windows 10 dosyasının eksik ya da yanlış indiği oldu. Windows'u tekrar indirip denedim. Yine aynı hatayla karşılaştım. Bir kere de ISO olarak indirip Rufus ile USB'ye yazdım ama sonuç yine hüsran. Bunun üzerine Windows 8.1'i yüklemeyi denedim ve yine benzer bir hata.

Donanımsal bir sıkıntı olmadığından eminim. Ubuntu'yu indirip yükledim ve şu an Ubuntu üzerinden bu mesajı gönderiyorum.

Sıkıntı ne olabilir, aklınıza gelen bir şey var mı?

Ubuntu şu an için güzel ve stabil olarak çalışsa da kullandığım program ve oyunlar konusunda sıkıntı yaratıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
USB ile mi yüklemeye çalıştın?

Bazen Windows algılamıyor onun içinde farklı bir yöntem var HDD ya da SSD fark etmez 8 GB ayır ISO dosyasındakı şeyleri at sorna adını degiştir.

Ayarlar-güncelleme&Recovery-gelişmiş başlagıç bas.

Komut sekmesine gir diskpart yaz sorna list vol orada 8 GB'lik adını degiştirdiginin bir harfi olacak örnegin E:

Exit yaz sorna E: Yazdıktan sorna sources\setup.exe yaparak kurulumu gerçekleştir :)

Media creation tooldan ISO yapmadan da kurabilirsin

Şu an Windows'u açamıyorum ki, HDD ve SSD'yi biçimlendirmiş bulundum.

USB ile mi yüklemeye çalıştın?

Bazen Windows algılamıyor onun içinde farklı bir yöntem var HDD ya da SSD fark etmez 8 GB ayır ISO dosyasındakı şeyleri at sorna adını degiştir.

Ayarlar-güncelleme&Recovery-gelişmiş başlagıç bas.

Komut sekmesine gir diskpart yaz sorna list vol orada 8 GB'lik adını degiştirdiginin bir harfi olacak örnegin e:

Exit yaz sorna e: Yazdıktan sorna sources\setup.exe yaparak kurulumu gerçekleştir :)

Şu an Ubuntu yüklü, bu söylediklerini Ubuntu'da mı yapacağım?

Başka bir USB portundan dener misin? 3.0 ise 2.0 mesela.
Onu da denedim, farklı usb kullanarak da denedim. Maalesef sonuç aynı.
Kurulumun belli aşamalarında bu mesajı veriyor. Bazen başlangıçta bazen kurulumun bitmesine yakın.
Arkadaşlar, sorunu hâlâ çözemedim. Yok mu yardımcı olabilecek biri? İki günümü yedi bu Allah'ın cezası sorun.

Dosya Ekleri

• 15889544331758269452966529429727.jpg
    15889544331758269452966529429727.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı