Windows yüklü notebook HDD'sini Windows yüklü masaüstüne takma

YasinLZ

Kilopat
Windows 7 yüklü notebook HDD' mi, Windows 10 yüklü HDD'min takılı olduğu bilgisayara takacağım. Windowslar çakışır mı, bir sorun oluşur mu? Ayrıca notebook HDD'sini DVD Reader'a bağlı kablolar ile bağladım. Kablolar birbirinin aynısıydı, sorun olur mu?

Son düzenleme:
Boot önceliği vardır. Muhtemelen Windows 10 olan disk ilk sıradadır. Bu yüzden çakışmaması lazım. İçerisinde işinize yarayan verileri alıp biçimlendirmenizi tavsiye ederim.
Çakışırsa (ki hiç sanmıyorum) size seçenek olarak sunar. Klavyeden seçersiniz.

Boot önceliği vardır. Muhtemelen Windows 10 olan disk ilk sıradadır. Bu yüzden çakışmaması lazım. İçerisinde işinize yarayan verileri alıp biçimlendirmenizi tavsiye ederim.
Çakışırsa (ki hiç sanmıyorum) size seçenek olarak sunar. Klavyeden seçersiniz.
Bence Sorunsuz çalışır sonuçta ilk olarak PCdeki HDD yi boot edecektir.
Boot önceliğini BIOS’dan ayarlarsanız çakışma olmaz.
BIOS'a girdiğimde dediğiniz gibi ana disk seçiliydi. Sistemi açtığımda otomatik olarak diğer diskteki sürücülere isim vermişti. Biçimlendirmeyi yaptıktan sonra kullandım ve sorun ile karşılaşmadım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. 😊

Hiçbir sorun olmayacaktır. Ben de aynısını geçen gün yaptım ama biçimlendirerek yaptım. Yapmasanız da kesinlikle sorun olmaz. Mevcut takılan diskin önyükleme önceliği olacağı muhtemel. Eskisi gibi açılacaktır. BIOS üzerinden önceliği yeni taktığınız HDD ye verirseniz, oradaki aktif etiketli bölümdeki önyükleyici tetikleyecek ve notebooktaki işletim sistemi açılacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı