Merhaba, bir firmada çalışıyorum 30 yıllık bir bilgisayar var ve üzerinde özel bir yazılım çalışıyor. İşletim sistemi Windows98. sistem dosyaları bozulduğunu varsaydığımız bir siyah ekranda kalma hatasının ardından bütün sıkıntılar başladı. Öncelikle diskin komple imajını Acronis ile 1 ay önce almıştım. Bu imajı farklı bir diske basmakla olaya başladım. Diskten boot ettiremedim Windows98 ekranında alttaki bar dönüp duruyordu bende dosyaları check ediyor olabilir diyerek çıkışa yakın PC'yi o şekilde bıraktım.
Ertesi gün geldim ve güçü kestim ve artık PC BIOS ekranına dahi gelmiyordu, üzerindeki harici takılmış tüm kartları tek tek sökerek deneme yanılma yapmaya başladım. Sonuç vermedi RAM en son RAM değiştridim yine bir sonuç yoktu BIOS'a geçtiğini bildiren bip seside gelmiyordu. Her şeyi sökerek en son güç kaynağı denedim oda olmayınca komple anakartı söktüm üzerini detaylı incelediğim 5 adet patlak kondansatrö olduğunu gördüm, profesyonel yardım alarak aynı kondasatörlerle değişitirdik.
Taktım ve görüntü yine alamadık. En son clear BIOS aklıma geldi clear BIOS yaptığımda görüntü alabilmiştim artık BIOS'u görebiliyordum. Tüm harici kartları üzerine tekrar takarak sadece işletim sistmei problemimi kaldığı için kendimi biraz olsun rahatlatmıştım. Gerekli BIOS yarlarını yaptıktan sonra yine boot edemedim ve farklı bir disk hazırlmaak için PC'yi güç kablosunu sökerek bıraktım. Bu sabah geldiğimde yaptığımı diskle beraber gittiğimde diski taktım PC'yi açtım yine görüntü vermiyordu. Diski söktüm yine yok. BIOS'a geçmiyor. Clear BIOS yaptım yine yok, BIOS pilini değiştirdim clear BIOS yine yaptım yine yok yine yok. BIOS'a geçtiğini gösteren bip sesi yok. Fikir verebilecek var mı?