Windows'a format atılmadan SSD takılabilir mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhabalar, Windows 10 anahtarımı kaybetmeden SSD'ye kurmam mümkün mü? Ayrıca 240 GB'lık bir SSD'nin tahmini olarak kaç GB'ı kullanılabilir oluyor? SSD'nin içine Windows 10, Chrome, GTA5 ve FiveM'i atacağım. 240 GB sizce yeterli olur mu?

Merhaba, Windows 10 anahtarımı kaybetmeden SSD'ye kurmam mümkün mü? Ayrıca 240 GB'lık bir SSD'nin tahmini olarak kaç GB'ı kullanılabilir oluyor? SSD'nin içine Windows 10, Chrome, GTA 5 ve FiveM'i atacağım. 240 GB sizce yeterli olur mu?

Anakartınıza işlenmişe kaybetmiyorsunuz diye biliyorum. Benim 223 GB kullanılabilir. Sadece o uygulamalar için yeterli olur. Yaklaşık 70GB boş alan kalır diye düşünüyorum.

Disk değişince lisans anahtarı gitmez. OEM ise anakarta gömülür, Retail ise Microsoft hesabına bağlıdır ya da Retail lisansınızı tekrar girersiniz. Benim SSD 250 GB ama 232 GB olarak gözüküyor. Onun benzeri gibi bir şey olur size yüksek ihtimal.

Anakartınıza işlenmişe kaybetmiyorsunuz diye biliyorum. Benim 223 GB kullanılabilir. Sadece o uygulamalar için yeterli olur. Yaklaşık 70GB boş alan kalır diye düşünüyorum.
Disk değişince lisans anahtarı gitmez. OEM ise anakarta gömülür, Retail ise Microsoft hesabına bağlıdır ya da Retail lisansınızı tekrar girersiniz. Benim SSD 250 GB ama 232 GB olarak gözüküyor. Onun benzeri gibi bir şey olur size yüksek ihtimal.
Anakartıma işlenmiş sanırsam, bilgisayarı aldığımda Windows 10 anahtarıyla beraber kurulu gelmişti.

Garanti olmasını istiyorsanız lisans anahtarınıı bir yere yedekleyin SSD'ye geçince anahtarı yeniden girersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı