Windows'a geri döndüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani tek tuşla hallediliyor derken program açısından çoğu şeyle uyumlu olmasından bahsediyorum.Linux gibi 2 saat terminalle falan uğraşmak yeni kullanıcı veya uzun yıllar Windows kullanmış biri için zor gelebilir.

Windows mahalle dostu; senin, benim bildiğim ve mahalledeki herkesin uzaktan görse bile tanıyacağı can dostudur. Uzun süre tanıyıp takıldığımız bir esnaf gibidir. Alışkanlık olarak "bizim oranın" abisidir.

Nereye taşınırsanız taşının en sonda aradığınız tüpçü dükkanıdır Windows. Windows'tan vazgeçilmez sadece ara verilir.

Hoş geldiniz Windows'a.

Bir tane daha 2 GB RAM alınca direkt döneceğim.

Millet RAM'im az diye Linux geçer. Siz RAM'im az diye Windows geçiyorsunuz. Her şeyin bir ilki varmış harbiden.

Terminal ile uğraşmıyorsun ki? Örnek veriyorum arama motoruna "Linux Mint Xfce how to install Discord" yazıyorum çıkıyor zaten komutlar.

Kullanımını bilmem ama kurulumu çok kötü bunların. Mint kurmuştum, HDD'ye kurulumu tamamlarken gittim Windows'u sildim ve çok anlamsızdı. Hiç yönerge bile yoktu. En son WTDG 2 oyunundan sonra Kali'ye merak sardım, H610M-B çok yeni olduğundan internet driver kuramadım. Ayrıca Driver'ı indirdim, kuracakken make miydi neydi bir komut en başta hatalı kurulmuş bu yüzden tamamen çöp olmuştu kurulum.

Tamamen hazır olduktan sonra belki kullanması zevklidir ama ben oralara gelemedim bile. Halen debloat edilmiş Windows 11 daha cazibeli benim için.

Terminal ile uğraşmıyorsun ki? Örnek veriyorum arama motoruna "Linux Mint Xfce how to install Discord" yazıyorum çıkıyor zaten komutlar.
Hocam işte anlayıverin de açıklamayayım Windows'ta setupa basınca kuruyorsun Linux'ta terminale falan girmen gerekiyor onu kastediyorum.

Bana göre Windows'tan daha kolay kuruluyor ve daha hızlı kurulması neredeyse denediğim tüm dağıtımları 5-10 dakika içinde kurdum.
Hocam işte anlayıverin de açıklamayayım Windows'ta setupa basınca kuruyorsun Linux'ta terminale falan girmen gerekiyor onu kastediyorum.
Gdebi var.

2 saat uğraştığım bir program benim olmadı. Ama dediğinizi anlıyorum. Bazı özellikle Wine ile çalışan programlar ayarlama ve uğraş gerektirebiliyor. Benim de şu an ReviOS10 kullanma sebebim bir nevi bu durum. Özellikle Online proton destekli oyunlar çok kararsız çalışıyor.

Hocam onu nasıl becerdiniz bilmiyorum. Gecenin üçünde Dual boot kurmuştum YouTube'dan bakarak hayatımda ilk defa.

Bana göre Windows'tan daha kolay kuruluyor ve daha hızlı kurulması neredeyse denediğim tüm dağıtımları 5-10 dakika içinde kurdum.

Gdebi var.
Yahu tamamda Gdebi,Eddy gibi programlar setup gibi değil işte arkadaşım basınca direkt kurmuyor.Linux biraz daha detaylı yani o yönden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…