Windows'a girdikten sonra PC kilitleniyor

Makaleler
2
Yer
Kocaeli izmit
Daha fazla  
Meslek
Hemşirelik
Çalıştığım rehabilitasyon merkezinde engelli bir genç kardeşimize Haziran ayında 2600X ve 1660Tİ'lı bir sistem topladık. Fakat başı dertten kurtulmadı. Güç kaynağı arızalandı değişim istedik yenisini gönderdiler şimdi de sorunu GTA 5 oynarken sıcaklıklar normal olmasına rağmen GPU'nun fanlar hızlanmış ve ekranı gitmiş. PC açıldıktan ve şifre ile giriş yaptıktan sonra masaüstünde iken karıncalanıp ekran gidiyor ve ekran gitmediği durumlarda da kilitlenip kalıyor.
Ekran kartını benim bilgisayarımda deneyeceğim arızalı olup olmadığını öğrenmek için, fakat ekran gitmediği durumlarda var o zaman da mouse klavye falan hiçbir şey çalışmıyor güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyoruz. RAM'leri söküp taktım durum değişmedi. Yeni Windows atmak ve ekran kartını başka PC'de denemek dışında önereceğiniz veya tavsiye edeceğiniz bir şey var mı? Anakart ve PSU'da sorun olmadığından eminiz. İkisi de 1 hafta önce garantiye gitti. Bu arada VGA LED lambası yanıyor PC başlatırken sonrasında sönüyor.

Bileşenler:
MSI B450 Tomahawk MB
AMD 2600X CPU
Corsair 2X8 GB RAM
Palit 1660Tİ
Aerocool VX 750W PSU

Benim başıma VGA Led uyarısı daha önce gelmişti; iki nedeni olabilir:
BIOS hasar görmüştür veya ekran kartı vbios yazılımı veya donanımı hasar görmüştür.
Nasıl çözüme kavuşturabiliriz bu durumu? Çocuk isyanlarda resmen 7 binlira döktü PC'ye.

Benim başıma iki kez geldi. İlkinde anakartımın biosu hasar görmüştü ve ilk 10 gün olmasına rağmen garantiye gitti ve bios yazıp yolladılar. Markası MSI idi. Ekran kartımda ise yine MSI markaydı ve iade aldılar ilk hafta onunda vbios yazılımı hasar yemişti. Tamamen şans ve şansızlık Geçmiş olsun. Benim başıma daha neler geldi bir anlatsam ileti kasmış gibi olurum Vatan bilgisayar idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…