Çözüldü WindowsFX 11 ISO dosyası yazdırırken "Error opening device /dev/sdb: Device or resource busy" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GamerTurk

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Şu anki işletim sistemim WindowsFX 11, yani Linux. Son zamanlarda bilgisayarımın zorlandığını fark ettim. Bu yüzden Linux'dan Windows XP sürümüne geçmek istiyorum. Çünkü sistemim ona yetiyor (nedense WindowsFX 11'i kasa kasa kurdu). Mecburi olarak Multiwriter kullanıyorum çünkü Rufus ve benzeri uygulamalar USB'mi bulamıyor (3 USB denedim yine olmadı.). Multiwriter kullanınca da resimdeki hatayı veriyor. Bunun bir çözümü var mıdır yoksa ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu tarz garip garip Linux dağıtımları kurmak yerine gerçekten GNU/Linux olan bir Linux dağıtımı kursanız bunları yaşamanız daha az olası olurdu.

Terminali açın ve şu komutları girin:

Bash:
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin wimtools

Bash:
sudo pip3 install WoeUSB-ng

Bu işlemden sonra USB'nizi çıkarıp tekrar takın. Ne olur ne olmaz.

Daha sonra yazdırma işlemine geçiyoruz:

Bash:
sudo woeusb --device /path/to/iso/file /dev/XXX --target-filesystem NTFS

/path/to/iso/file: ISO dosyasının konumunu ve adını içerir.
/dev/XXX: lsblk komutunun çıktısında gözüken USB adıdır.

Örnek kullanım:

Bash:
sudo woeusb --device /home/$USERNAME/ISOs/Windows.iso /dev/sdb --target-filesystem NTFS
Bu tarz garip garip Linux dağıtımları kurmak yerine gerçekten GNU/Linux olan bir Linux dağıtımı kursanız bunları yaşamanız daha az olası olurdu.

Terminali açın ve şu komutları girin:

Bash:
sudo apt install git p7zip-full python3-pip python3-wxgtk4.0 grub2-common grub-pc-bin wimtools

Bash:
sudo pip3 install WoeUSB-ng

Bu işlemden sonra USB'nizi çıkarıp tekrar takın. Ne olur ne olmaz.

Daha sonra yazdırma işlemine geçiyoruz:

Bash:
sudo woeusb --device /path/to/iso/file /dev/XXX --target-filesystem NTFS

/path/to/iso/file: ISO dosyasının konumunu ve adını içerir.
/dev/XXX: lsblk komutunun çıktısında gözüken USB adıdır.

Örnek kullanım:

Bash:
sudo woeusb --device /home/$USERNAME/ISOs/Windows.iso /dev/sdb --target-filesystem NTFS

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…