Windows'ta görünen ama BIOS'da Görünmeyen HDD Nasıl Düzeltilir ?

CacikLee

Hectopat
Daha fazla  
Windows'ta HDD Caddy ile taktığım HDD'im görünüyor ama BIOS'da yok. Ne yapmam lazım ?

@Recep Baltaş @Murat5038 @Asım Demir @MF

Edit : Yeni taktığım HDD içine işletim sistemi yükledim. Ama BIOS'da gözükmediği için kullanamıyorum o işletim sistemini.

@Ali Güngör

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    16,5 KB · Görüntüleme: 318
Cihazda UEFI varsa kapatın ve CSM'i devreye sokun.
UEFI yok. CSM nedir bilmiyorum. Açıklar mısınız ?

Hocam araştırdım biraz kullandığım laptopta BIOS'da Secure Boot yok.

Compatibility Support Module ( CSM )
Ne işe yarıyor, ne yapmalıyım ?

@Murat5038 hocam sizin yardımlarınızı bekliyorum. Sorunumu tekrar yazayım, HDD Caddy ile HDD taktım bi' tane. Fakat Windows'ta görünüyor, BIOS'da gözükmüyor. Ne yapmalıyım ?

Enbaştaki resimde işletim sistemini saçma bir şekilde kurduğun görülüyor. Disklerin içinde önemli dosyalar yoksa komple diskleri silin. Görmeyen bölüme sadece depolama olarak kullanacağın diski koy o zaman. Diğeri yere de format atacağın diski koyup formatın atın bilmediğin diskleri de silme çünkü sildiklerin görülüyor.

Her iki diske de işletim sistemi kuracağım. Önemli dosya yok. 2'sinide aktif olarak kullanmak, istediğim işletim sistemine BIOS'dan geçebilmem için 2 diske de format atmam mı gerekiyor ? @Murat5038

Hocam yardımlarınızı bekliyorum...

Her iki diske de işletim sistemi kuracağım. Önemli dosya yok. 2'sinide aktif olarak kullanmak, istediğim işletim sistemine BIOS'dan geçebilmem için 2 diske de format atmam mı gerekiyor ? @Murat5038
Eğer lazım olanlar yoksa dediğimi yapıp kontrol edebilirsin. Biosta normalde gözükmesi lazım. Bios güncel değilse güncelle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…