Çözüldü Windows'ta karbon salınması nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CyberNexus

Hectopat
İyi geceler. Ben bir şey fark ettim Windows 11 kullanıyorum, Sistem > Aç/Kapa’ya girdiğimde ve ekran ve uyku sekmesindeki 2 özelliği ‘hiçbir zaman' olarak seçtiğimde şöyle bir uyarı çıkıyor; ‘uyku hiçbir zaman olarak ayarlandı. Bu durum daha fazla güç tüketilmesine ve daha yüksek miktarda karbon salınmasına neden olur?' buradaki ‘karbon' ne oluyor? Bunu merak ettim.

Dosya Ekleri

• 09491459-2007-40F5-8DCE-0DF38FEB6511.jpeg
    380 KB · Görüntüleme: 106
Çözüm

Windows'ta uyku modunu kapatınca elektrik tüketimini artırmış oluyorsunuz. Bu da doğal olarak elektrik tüketimini artırıyor. Elektrik üretimi de genelde kömür yakılarak yapıldığı için dolaylı olarak doğaya daha fazla karbondioksit salmış oluyorsunuz.

Yani uyku modunu kapatınca bilgisayarın kendisi daha çok karbon üretmiyor.

Windows'ta uyku modunu kapatınca elektrik tüketimini artırmış oluyorsunuz. Bu da doğal olarak elektrik tüketimini artırıyor. Elektrik üretimi de genelde kömür yakılarak yapıldığı için dolaylı olarak doğaya daha fazla karbondioksit salmış oluyorsunuz.

Yani uyku modunu kapatınca bilgisayarın kendisi daha çok karbon üretmiyor.

Çözüm

Gerçekten cevabınız için çok teşekkür ederim Recep bey, sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…