Çözüldü Windows'ta karbon salınması nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CyberNexus

Hectopat
İyi geceler. Ben bir şey fark ettim Windows 11 kullanıyorum, Sistem > Aç/Kapa’ya girdiğimde ve ekran ve uyku sekmesindeki 2 özelliği ‘hiçbir zaman' olarak seçtiğimde şöyle bir uyarı çıkıyor; ‘uyku hiçbir zaman olarak ayarlandı. Bu durum daha fazla güç tüketilmesine ve daha yüksek miktarda karbon salınmasına neden olur?' buradaki ‘karbon' ne oluyor? Bunu merak ettim.

Dosya Ekleri

• 09491459-2007-40F5-8DCE-0DF38FEB6511.jpeg
    09491459-2007-40F5-8DCE-0DF38FEB6511.jpeg
    380 KB · Görüntüleme: 104
Çözüm
Karbon ayak izi, birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür ve iki ana parçadan oluşur: doğrudan ayak izi ve dolaylı ayak izi.

Windows'ta uyku modunu kapatınca elektrik tüketimini artırmış oluyorsunuz. Bu da doğal olarak elektrik tüketimini artırıyor. Elektrik üretimi de genelde kömür yakılarak yapıldığı için dolaylı olarak doğaya daha fazla karbondioksit salmış oluyorsunuz.

Yani uyku modunu kapatınca bilgisayarın kendisi daha çok karbon üretmiyor.
Karbon ayak izi, birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür ve iki ana parçadan oluşur: doğrudan ayak izi ve dolaylı ayak izi.

Windows'ta uyku modunu kapatınca elektrik tüketimini artırmış oluyorsunuz. Bu da doğal olarak elektrik tüketimini artırıyor. Elektrik üretimi de genelde kömür yakılarak yapıldığı için dolaylı olarak doğaya daha fazla karbondioksit salmış oluyorsunuz.

Çözüm

Gerçekten cevabınız için çok teşekkür ederim Recep bey, sağ olun🙏.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı