Arkadaşlar Windows 8.1 kullanıyorum sistemim biraz düşük Windows'ta nasıl Linux kullanabilirim biraz araştırdım emulatorler varmış Cygwin gibi, onları önerir misiniz?
VM VirtualBox, Oracle firması tarafından geliştirilen işletim sistemi sanallaştırma amaçlı kullanılan oldukça popüler bir yazılımdır. Yazılımı kurduktan sonra kolaylıkla sanal sistemler kurabilirsiniz. NOT: Sanallaştırmanın çalışması için BIOS...
VMWare firması tarafından geliştirilen sanallaştırma çözümlerinden ücretsiz olan VMWare Workstation Player, oldukça popüler işletim sistemi sanallaştırma ve sanal ağ yapıları oluşturmada kullanılan ücretsiz bir yazılım. Her ne kadar ücretli...
Arkadaşlar Windows 8.1 kullanıyorum sistemim biraz düşük Windows'ta nasıl Linux kullanabilirim biraz araştırdım emulatorler varmış cygwin gibi, onları önerir misiniz?
Kendisi ağırlaştırmaz. Özellikle sanal makinelere kıyasla. Ancak WSL´i kullanarak kuracağınız ve kullanacağınız programlar ağır ise ve düşük bir sistem kullanıyorsanız dolaylı yoldan olabilir. Tıpkı normalde bir GNU/Linux dağıtımı kurup programları kullanmak gibi. Kullanacağınız paketlere ve sisteminize bağlı.
Kendisi ağırlaştırmaz. Özellikle sanal makinelere kıyasla. Ancak WSL´i kullanarak kuracağınız ve kullanacağınız programlar ağır ise ve düşük bir sistem kullanıyorsanız dolaylı yoldan olabilir. Tıpkı normalde bir GNU/Linux dağıtımı kurup programları kullanmak gibi. Kullanacağınız paketlere ve sisteminize bağlı.