Windows'ta performansı arttıran ayar var mıdır?

Evet hocam o yüzden ethernet şart oldu bana.
Yani benim pcde ki performans kaybını 2 nedene bağladık ping ve saat hızı..
IRQ bu arada İnterrupt Query demek kesme sorgusu yani , bu aygıtlar birbirini beklerler , BIOS da misal bunla alakalı bir ayar vardır LATENCY TIMER CONTROL diye misal 32 dir varsayılan olarak , Haliyle bunun üstünde bir zamanda kesme sorgusu bekleyince gecikme artmaya başlar .. Yani bu bağlı aygıtlar takılı cihazlar birbirlerine devrederler bunuda kesme sorgularıyla yaparlar.Haliyle zamanında gerçekleşmeyen bir kesme sorgusu da sistemin geneline ne yazık ki artan gecikme olarak yansır.

Önemli bilgi :
Masaüstünün genel performansına bile yansıyan bir durum söz konusu örneğin .. Ağ kartı fazlaca meşgul edildiğinde çok yüksek çıkışta MAX THROUGHPUT yapıldığında çekim gücü düşük parazitli ve kayıplı ağlarda .. masaüstünün genel performansına bile yansır bu sorun neden ?
Çünkü ETHERNET / WİRELESS kart çok fazla meşgul edilir haliyle sistem IRQ yapmak için bekler . Bu işlem genele oranla uzun sürdüğü için de IRQ kesme yapılıp süreç diğer aygıta artık hangi aygıt istiyorsa sırayı ekran kartı şu bu falan bir türlü sıra gelmez .. Gelmeyince de sistemde böyle gecikme yaşanır , genel performans düşer .
Yani sadece oyun içinde gecikme değil , masaüstünde de gecikme olabilir bu TCPIP ile alakalı yani kart çok fazla meşgul olduğu için bozuk paketleri almaya çalışmakla CRC sorunlarıyla haliyle bide vakit kaybettiği için IRQ kesme sorunları yaşanır bu yüzden de gecikme artar.

Bu yüzden internet bağlantısı stabil olması sistemin geneline de sirayet etmekte bilginize.

Aynen öyle , bilginiz olsun çoğu insan bilmez bunu .. Hatta bazıları adaptör ayarlarında adaptörden kasıt WİFİ ve ETHERNET kartının sürücüsü var ya onun konfigürasyonu oluyor ayarları .. onlarda falan uğraşır dururlar .. Sonra da internette rastgele çözümleri uygularlar sonra da atıyorum servis sağlayıcı işte çözüldü durum neyse bu seferde sorun çözülmesine rağmen yine aynı sorunları yaşarlar işin içinden bir türlü çıkamazlar falan .. Sürücüleri falan kaldırırlar ama sistemin genelinde misal NETSH ile TCP profilinde bunu NETSH INT TCP SHOW GLOBAL bakabilirsiniz ya da atıyorum adaptör ayarları gibi OFFLOAD ayarları gibi bkz get-netoffloadglobalsettings gibi.. işte LSO ayarları Chimney ayarları DMA ayarları falan yani bilmedikleri ayarları çok fazla karıştırıp bozarlar ..
Sürücüyü de kaldırmalarına rağmen Windows'un TCP profiline zarar verdikleri için gene aynı sorunları yaşarlar , sonra da dayanamaz format atarlar ve format atın temiz kurulum yapın sorununuz çözülür derler falan Bunu da bir öneri olarak sunarlar ve sizde bilirsiniz ki ..
Ondan sonra internette herkesin ağzında hepsi format atın temiz kurulum yapın sorun çözülür önerisi sunulur hatta Microsoft'un sitesinde bile destekte
Siz de bilirsiniz ki her allahın günü format atacaksak NVME SSDler zaten bir yıla kalmaz çöp olur SSD ler sağlığı düşer yani haliyle çok daha kontrollü yaklaşmamız lazım bu tip konulara ..

Son düzenleme:
Haklısınız hocam çok terim bilmiyorum PC hakkında kısacası ethernet alıp saat hızını yükseltmek TCP,NETSH falan ben fazla terim bilmediğimden böyle kısa soruyorum hocam.

Haklısınız hocam çok terim bilmiyorum PC hakkında kısacası ethernet alıp saat hızını yükseltmek TCP,NETSH falan ben fazla terim bilmediğimden böyle kısa soruyorum hocam.

Aynen Ethernet bağlantısı oyunlarda ve genel kullanımda sizin için iyi bir seçenek , performans içinde saat hızınızı düzeltmeniz lazım.
Saat hızınızı düzelttikten sonra ne olur ne olmaz bir kule fan edininiz en aşağı

yani iyi bir soğutması olsun.
O bilgisayarla zaten PRO GAMER falan filan şeklinde oyunlarda oynarsınız.
Tabi şu MS Mili saniye gecikme işine dikkat edin yeterli.

Birde ek tavsiye : Oynarken oyunları kendi Mouse ayarınızı bulun ve hep onunla oynayın.
Mouse HZ : 500 - 1000 -- XXXX HZ , Mouse DPI : 400 - 800 - 1600 ... DPI , Sensitivity değeri : 1 2 3 4 .. gibi ..
EDPI oranınızı da bildikten sonra artık , Oyunun içinde hissedersiniz kendinizi iyi sonuçlar alırsınız falan.

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…