Windows'ta ses geç geliyor

KaiZZen

Kilopat
Daha fazla  
RAM
32 GB
SSD veya HDD modeli
520 GB SSD
Ekran kartı
GTX 1650 Ti
İşlemci
İntel İ5 10300H
Merhaba, bende de yaklaşık 1 aydır garip bir ses sorunu var. Herhangi bir ses aktivitesi yok iken bir ses açmaya çalıştığımda (oyun olabilir, internetten video olabilir ya da Windows’un bildirim sesi falan olabilir) ses ilk gelmesi gereken zamanda gelmiyor, yaklaşık 5-6 saniye sonra geliyor. Bazen daha da geç gelebiliyor. Mesela YouTube'dan video açıyorum; video 0.00'da 5-6 saniye kalıyor, ekranda yükleniyor simgesi dönüyor, sonra video başlıyor. Ya da bilgisayara mouse, flash bellek falan bağlıyorum; bağladıktan 5-6 saniye sonra Windows’un bildirim sesi geliyor.

Oyuna giriyorum, oyun açılıp ses vermek isteyince donuyor. Sağ aşağıdaki ses butonundan sesi açmaya çalışıyorum; ilk tıkladığımda donuyor, 5-6 saniye sonra tepki veriyor. Bu donmadan sonra seste herhangi bir bozukluk olmuyor, her şey normal oluyor ama bütün ses aktiviteleri bittiği zaman ve yeni bir ses aktivitesi olacağı zaman bahsettiğim şeyler oluyor. Driver'ları sildim, yükledim; format attım; Windows 10'dan Windows 11'e geçtim, belki 11’de düzelir diye ama düzelmedi hiçbir şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ses aygıtı olarak ne bağlı?

Hocam ses aygıtı olarak ne bağlı?
O detayı vermeyi unutmuşum. Hoparlör veya kablolu kulaklık bağlıyken bu sorun oluyor. Garip bir şekilde bluetooth kulaklığımı kullandığım zaman şimdiye kadar o sorunla karşılaşmadım. Sadece hoparlör veya kablolu kulaklıkta oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…