Windows'tan Linux Dağıtımına geçilir mi?

mustafaalixer

Zeptopat
Daha fazla  
Laptop kullanıyorum Acer Swift 3 SF314-41 modeli Windows'ta ısınmalar çok oluyor Linux çekirdekli bir dağıtıma geçilir mi? Hiç Linux kullanmadım. Hangi Linux dağıtımını önerirsiniz?

Laptop kullanıyorum Acer Swift 3 SF314-41 modeli Windows'ta ısınmalar çok oluyor Linux çekirdekli bir dağıtıma geçilir mi? Hiç Linux kullanmadım. Hangi Linux dağıtımını önerirsiniz?
Isınma için bilgisayara fan tamizliği ve termal bakım yapılır fakat Linux'Un genel olarak en azından hafif işlerde daha soğuk çalışması raslanan bir durum. Ubuntu, Kubuntu ya da Linux Mint gibi bir işletim sistemi denenebilir.

Donanımsal bir sorun çıkmıyorsa geçmek mantıklı.

Hâlâ durman hata. Yusuf İpek abinin videolarını izleyebilirsiniz. Ayrıca distro olarak Pardus veya Pisi kullanırsanız yeli ve milli yazılımlarımıza destek vermiş olursunuz.
Oyun oynuyorsan sorun yaşayabilirsin, yoksa geç tabii ki.
Hile korumalı oyunlar diye eklemekte fayda var. Yoksa Linux'un da oyun desteği artık iyi seviyede. Hatta Windows'tan daha iyi performans veriyor. YouTube'da karşılaştırma videoları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…