Windows'tan Linux'a geçilir mi?

Razor1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows kullanmaya çok alışığım başka bir sistem hiç kullanmadım. Güncellemeleri vs kapatmama rağmen Windows'un sürekli güncelleme yapması arka planda sürekli bir şeylerin çalışması veya inmesi canımı iyice sıkmaya başladı. Linux da son zamanlarda oyun desteği anlamında bayağı yol katetmiş galiba. O yüzden Linux'a bir şans veresim var. Arada Windows'a da ihtiyacım olur diye silmek yerine çift işletim sistemi kullanmak istiyorum. Tek PC'de hem Windows hem Linux yükleyip ikisini de kullanma şansım var mı? Geçmeye değer mi?

Yusuf Ipek'in Linux'a geçme videolarından bir kaçını izlersen cevabını orada bulabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dual boot yapıp iyi sistemide kullanabilirsin. Önerimin daha yeni kullanıcılar için kolay gelebilecek Mint kullanmak olacak. Zaman ilerledikçe Linux sistemleri bırakamayacak hale geleceksin. 6 yıldır kendi bilgisayarımda Linux sistem kullanıyorum, bazen Windows'a işim düştüğümde beni kanser ediyor. Kesinlikle şans vermeni tavsiye ediyorum.

Tek PC'de hem Windows hem Linux yükleyip ikisini de kullanma şansım var mı?

Evet var.

Geçmeye değer mi?

Bu senin kullanımına bağlı. Geçip mutlu da olabilirsin, olmayadabilirsin.

Oynadığın oyunları ProtonDB sitesinden kontrol et, Silver veya broken olarak işaretlenmişse Linux üzerinde o oyunu oynamaya çalışma.

KDE Neon ile başla. Mint son zamanlarda performans kaybı yaşatıyor. Kullananlar yavaş olduğunu söyleyince merak edip kurmuştum, beni de eskisi gibi tatmin etmedi. Zorin ise çok doldurulmuş Ubuntu'dur. Direkt Ubuntu kur Zorin yerine.

KDE Neon ilk seçimimdi. Sonrasında diğerlerini deneyemi bile düşünmedim. Kesinlikle denenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Ubuntu kurmanı öneririm. En kolay destek bulabileceğin dağıtımdır. Görünümü de moderndir. Yeni kullanıcılar için ideal.

Dual boot yaparak bir süre kullanın sonrasında kararınızı verirsiniz.
Zorin OS, Mint, Ubuntu veya KDE Neon deneyebilirsiniz.

Hocam aralarında kullanım açısından çok fark var mı? Windows 7-10-11 gibi mi yoksa daha mı karmaşık?

Ben hiç zorluk çekmedim. Arada LoL olmasa açıp Windows kullanmam bile. Bence deneyin kesinlikle beğeneceksiniz. Örnek olarak profilimden nasıl bir görüünüme sahip olduğuna bakabilirsiniz.

Sağ olun hocam şu stajı bir geçeyim Linux'a şans vereceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…